PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Englanninkielisiä videoita sukututkimuksesta


kkylakos
04.08.11, 07:48
Family Search on pari päivää sitten julkaissut joukon YouTube-videoita sukututkimuksesta. Katselin äsken yhden ja ihan hyvää asiaa oli mukana - amerikkalaisella tyylillä. http://www.youtube.com/familysearch

Englannissa suosittu TV-sarja Who do you think you are oli juuri Suomenkin uutisissa J. K. Rowlingia koskevalla paljastuksellaan. Olen itse katsonut ohjelmaa DVD-tallenteina, joten samojen tekijöiden YoutTube-kanava http://www.youtube.com/familyhistoryshow/ oli antoisa. Eivätköhän avaudu myös ilman taustakokemusta.

Laardi
04.08.11, 09:59
Youtubeen on ladattu Who do you think you are -sarjan sekä britti- että jenkkiversion jaksoja. Yksi jakso on pätkitty aina 4-6 osaan. Jaksoja on useampia ellei kaikki tähän mennessä tulleet.

kkylakos
04.08.11, 10:05
No en itse lähde hakemaan, kun on lailliset WDYTYA-levyt hyllyssä ja ensi maanantaina teen tilauksen viime kauden jaksoista. Amerikkalaiset jaksot olivat muuten kammottavaa katseltavaa kun oli tottunut englantilaisiin, joissa aikaa oli enemmän käytettävissä ja siitä pienempi osa käytettiin kertaukseen ja etukäteispromoon. Englantilaiset tuntuivat ensin typeriltä nekin, kun hypättiin aina autoon/junaan ja lähdettiin heikoin perustiedoin liikkeelle. Mutta loppujen lopuksi olen katsonut jaksoja useampaan kertaan.

Laardi
04.08.11, 13:13
Youtube tarjoaa nykyään myös kaupallista sisältöä ihan laillisesti, joten "laittomuuden" korostamista en näkisi tarpeelliseksi. BBC olisi luultavasti poistattanut aikoja sitten jaksopätkät, jos se ei olisi ok (mutta tästä minulla ei toisaalta ole tietoa).

Youtuben yhteistyökumppanuudesta kaupallisten tahojen kanssa:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2008/10/11/youtubeen_lisatty_cbs_n_tv_sarjoja

kkylakos
05.08.11, 08:19
Olet oikeassa, näkyvillä on BBC:n omia näytepaloja WDYTYA-sarjasta http://www.youtube.com/watch?v=y5NXMt4yj8w&playnext=1&list=PL3CEB9F1981C75F9E . Mutta huomattavasti enemmän osui yksinkertaiseen hakuun epämääräisempien tilien pätkiä. Saman kaltainen tilanne oli, kun olen hakenut Horrible Histories -sketsejä. Löytyy virallisempia ja huomattavasti epäilyttävämpiä tapauksia. Katsoin kylläkin kaikki, sillä ne ovat hauskoja.