PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Örn | mistä saisin tietää Örn suvusta?


Naula
21.11.07, 14:20
osaisiko joku siis auttaa. olisin kiinnostunut tietämään jotain Örn suvustani kuusankoskelta. :eek:

Sariainen
21.11.07, 14:41
Tiedän ainakin Lappajärven suunnalla olevan ÖRN sukua.
Jos vaikka juuresi johtavat sinne ?!?!?
Pelkän sukunimen tiedolla ei oikein voi muuta neuvoa. :rolleyes:
Terv. SARIAINEN

Heikki Koskela
21.11.07, 16:02
Örn on todella yleinen sukunimi. Lappajärven suunnalla on vieläkin Örn-nimisiä sukuja/taloja.
Omalle koneelleni oli kertynyt 193 Örn-nimistä henkilöä. Olisi hyvä tietää tarkemmin Kuusankosken Örneistä: mistä ovat lähtöisin?

Heikki Särkkä
21.11.07, 17:57
Genoksessa oli joskus artikkeli Pohjois-Karjalan Örneistä. Löytynee arkistosta. Voi tietysti olla, että on olemassa monta toisiinsa liittymätöntä Örn-sukua.

Sariainen
21.11.07, 18:58
Esim. Idästä muutti sukuja pohjanmaalle ja taas takaisin.... kun tarkastellaan asutushistoriaa. Osa suvuista jäi Pohjanmaalle osa palasi takaisin itään. Sen vuoksi alueilla esiintyy osittain samojakin sukuja.
Terv. SARIAINEN ;)

JaskaS
21.11.07, 19:42
Örn on ollut myös hyvin yleinen sotilasnimi, kuten muutkin lyhyet luontoperäiset nimet. Osa sotilasnimistä on jäänyt pidempiaikaiseksi sukunimeksi jälkipolville.

:) Jaska

Sariainen
22.11.07, 10:01
Lappajärven Örnit ei minun tietojeni mukaan olleet sotilaita.
Kyseessä on Lappajärvi, Savoby, Örn niminen paikka. Vanhin tietoni ulottuu noin v.1636 syntyneeseen henkilöön...

Mutta Korpilahdella on eräs ÖRN, sotilas Nikodemus Olofsson ÖRN s.n.1796. Hän kuoli Vetelissä 1875. Jos tästä olisi apua.
Terv. SARIAINEN :rolleyes:

Martin Josefsson
22.11.07, 17:18
Mustasaaressa (Korsholm) ja Koivulahdessa (Kvevlax) on myös olemassa Öhrn/Örn-nimisiä paikkoja.

Maisa M
22.11.07, 19:28
osaisiko joku siis auttaa. olisin kiinnostunut tietämään jotain Örn suvustani kuusankoskelta. :eek:

Voisitko sanoa henkilöt, joiden esivanhempia haluaisit saada selville, edes syntymäajat? Eihän tässä mitenkään voi muten edetä.

Yst. terv.

Sari H
23.11.07, 20:05
http://matrikkeli.helsinki.fi/ylioppilasmatrikkeli/henkilo.php?id=15885
http://genealogia.org/genos/52/52_47.htm
http://koti.mbnet.fi/~jarvipj/sukututkimus/ourajoen_laurila.htm#NameIndxHead
http://www.phnet.fi/public/ojala/orn.htm
http://kaino.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk125/oulunsalo/#oorni
Muutamia linkkejä mainitakseni kyseiseen sukunimeen

MikkoL
13.12.07, 16:02
Vaikka tämä aihe on tainnut jo hieman jäähtyä, en malta olla kirjoittamatta paria riviä sotilasnimistä ja niiltä haiskahtavista :)

Porvoon komppaniassa oli myös v. 1743 rullassa Anders Örn. Huomaa että joskus on kirjoitettu Öhrn - kannattaa hakea kummallakin! Käytännössä sotilasnimien suhteen oli ainoastaan yksi sääntö: samaa nimeä ei saa olla kahdesti samassa komppaniassa. Muuten nimiä keksittiin kirjattaessa ja mahdollisesti matkittiin muista rullista. Tämän Örnin viereinen kaveri oli Orre (=teeri) - eli nimiä keksittäessä kirjuria sattui huvittamaan antaa lintujen nimiä! Vanhoja nimiä myös kierrätettiin ja 'tuunattiin': kaatuneen Åleniuksen tilalle otetusta miehestä tuli Ollén (ei sukua) tai vapautetun Elgin seuraajasta tuli Elgström! Toki hienommalla väellä oli jo tuolloin sukunimet joita ei muuteltu vaikka poika olisikin päätynyt rivimieheksi. Tai sitten talon ja paikannimestä värkättiin miehellä niim, vaikkapa Laukonkosken Lökman(*. En pitäisi mahdottomana sellaistakaan, että joku Kotkaniemen(* tai vastaavan seudun ruotumies olisi saanut nimekseen Örn.

Eli varsinainen viestini on siinä, että Örnejäkin on varmasti ollut ajan saatossa kymmeniä ilman mitään sukulaisuussuhdetta keskenään - komppanioita kun on ollut yli 50.

Terveisin MikkoL (vuoteen 1900 MikkoF ;) )

(* Nämä siis eivät ole todellisia nimiä/paikkoja vaan esimerkkejä.

Tuulakki
16.12.07, 15:17
Oletko tutkinut Loimaan suunnalta? Siellä on 1700-luvulla asustellut Örn-nimisiä sotilaita, erityisesti kiinnitti huomioni Soldat Anders Örn 1700-luvun jälkipuoliskolla. Tämä herra sattuu olemaan mieheni äidinpuolelta ja äitien kautta kulkevassa sukupuussa kuudennella esivanhempitasolla, mutta minulla ei ole enempää tietoa Örneistä. Andersin lapset olivat Hiskin mukaan: vv. 1792-1805, Johannes, Catharina, Maria, Justina, Lena Antintytär Örn (mieheni esiäiti) ja Anders.
Samassa Isoperän kylässä on asustellut muitakin Örn-nimisiä sotilaita, kuten Johan Olofsson Örn. Pildolassa asui Soldat Simon Örn, Hirviskoskella Res. Carl Örn. Onnea matkaan tutkimuksissasi Loimaan suunnalta!

mooseleg
16.02.08, 22:48
No ehkei tästä apua historiikin kannalta mutta Kirkkonummellekin Etelä-Suomeen on pienehkö määrä Örn-nimisiä pesiytynyt.