PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Uusi aloittelija !


Tynki
20.11.07, 23:22
Hei! Olen uusi aloittelija tällä saralla ja täysi ummikko :rolleyes:. Kiinnostuksen kipinä on kuitenkin syttynyt ja siksipä se ei taida hävitä jos itseni tunnen. Kuulun sekä isän, että äidin puolelta Kainuun Moilaset sukuun, mutta nyt haluaisin selvittää sekä isäni suvun Repola taustoja Pudasjärveltä v. 1814 taaksepäin ja äitini suvun Petäjäkangas Pudasjärveltä (myöh.Yli-Iiistä)vuodesta 1874 taaksepäin. Kokeilin isäni suvun hakua digi hakemistosta, mutta ei tuottanut tulosta joten jääkö ainoaksi konstiksi "jalkautuminen" ?

Helena V.
21.11.07, 10:20
Hei,

Hienosti tunnet juuriasi ollaksesi ihan ummikko;). Ilmeisesti olet jo "jalkautunut" jonkin verran ja ehkä esim. haastattelemalla sukulaisia olet päässyt jo 1800-l alkupuolelle. Nämä tiedot on tässä vaiheessa erittäin suositeltavaa tarkastaa myös kirjoista ja kansista, joten jalkautumista ei taida voida välttää. Myöhemmin on todella ikävää pyyhkiä satoja ehkä tuhansia sieluja tiedostoista, mikäli sattuisi käymään ilmi, ettei joku lähtöhenkilöistä ollutkaan juuri SE Matti Juhonpoika... Niin on valitettavan monelle joskus pääsyt käymään. Siksi itse alkuperäislähteistä tarkastamista aina toitotetaan kyllästymiseen saakka...

Pudasjärvi vaikuttaa tosin äkkikatselmuksella sukututkijan unelmapaikalta, kun digiarkistossakin on todella kattavat tiedot. Kiitokset jälleen ahkerille vapaaehtoistoimijoille!

Onnea uudelle salapoliisille!
t. Helena V.

Tynki
21.11.07, 12:52
Kiitos Helena ja eilen tosiaan löysin jatkoa juuri näistä Pudasjärven digi tiedostoista, mutta nyt pitäisi olla apteekkari, että saisin käsialasta selvän :). Kyllä se tästä pikku hiljaa ..... :)