PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tietojen kirjaamisesta ja nimistä


argonaut71
16.07.11, 12:04
En ole aikaisemmin kovinkaa aktiivisesti sukua tutkinut, kursseja toki käynyt eli ns. käytänteet niiltä osin ovat tuttuja. Mutta noissa käymissäni kursseissa ei ole oikein sitten puututtu tietojen kirjaamiseen.

Suurimmaksi osaksi tuo on toki simppeliä puuhaa eli tiedän toki miten sukuniemien kanssa tulisi menetellä. Mutta nyt on tullut eteen tilanteita joissa henkilö on muuttanut etunimiään ihan virallisesti niin se on nyt herättänyt kysymyksiä ns. yleisistä käytänteistä koskien nimien kirjaamista.

Olettaisin kuitenkin, että yleisesti ns. ensijaisiksi nimiksi merkitään myös etunimien osalta ristimänimet ja sitten toissijaisiksi nimiksi sitten ne muuttuneet? Tässä on tietenkin se ongelma, kun sitä kuitenkin normaalisti katselee koneella noita ensisijaisia nimiä niin on vaara ruveta sekoamaan henkilöiden välillä. Vai lieneekö tässä kuitenkaan mitään vaaraa olemassa.

Vai miten yleensä on tapana näitä tilanteita käsitellä?

kkylakos
18.07.11, 09:17
Suomessa ei ole näitä tietojen syöttöasioita suuremmin standardisoitu ja erilaiset mahdollisuudet saattavat riippua myös käyttämästäsi ohjelmistosta. Sopiva/sopivin ratkaisu löytynee miettimällä miten eri vaihtoehdot vaikuttavat a) henkilön löytymiseen tietokannasta ja b) mahdollisiin tulosteisiin.