PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : NKY, missä arkistot


tkukkonen
15.07.11, 18:48
Kysyisin, mistä olisi parasta etsiä NKY:n (Nuorten Kristillinen Yhdistys) arkistoja? Kyse on Kymen läänin maaseudulta ja alku on maailmansotien välisellä ajalla. Maaseudulla ei yleensä ollut NMKY:tä ja NNKY:tä erikseen.

Erkki Järvinen
16.07.11, 04:31
Eikö asia selviä kun kysyt NNKY:stä / NMKY:stä joiden toiminnasta löydät tietoja netistäkin.

tkukkonen
16.07.11, 09:24
Lopetetuista yhdistyksistä löytyi hakemani yhdistyksen nimi. Se ei toki vielä ratkaise paikkaa, johon mahdollista arkistoa on sijoitettu. Epäilen, että NKY-arkistoja ei ole keskitetty, vaan sijoitus voi olla kovin kirjavaa. Siksi lähdin kyselemään toisten kokemuksia.

http://yhdistysrekisteri.prh.fi:9057/haku.htx

Milloin kunnat ovat yhdistyneet, ja jos haussa on käytetty vain liitetyn kunnan nimeä, kotipaikkahaku tuottaa nykyhetken mukaiset tulokset. Osumia tulee siis useiden entisten kuntien alueelta.

Kovanen
16.07.11, 12:41
Tervehdys!

Paikallisesta Maakunta-arkistosta kannattaa kysyä. Vaikka maakunta-arkistot ovat ensisijaisesti viranomaisarkistoja siellä on on myös yhdistysten arkistoja.

Valitettavasti minulla ei ole kysymäsi alueen paikallistuntemusta, joten arkistopiiri ei ole tiedossani. Arkistolaitoksen sivuja kannattanee vilkaista.

Terveisin Eila

kkylakos
18.07.11, 09:14
Arkistolaitoksen Vakasta löytyi useita Kristillisten yhdistysten arkistoja. Eli sen kun tarkistaa niin ainakin alkuun pääsee, ainakin Eilan jo mainitsemien maakunta-arkistojen osalta. Tietenkin jos paikkakunnalta on tehty paikallishistoria, myös sen lähdeluetteloon kannattaa kurkistaa.