PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Venäjänkielitukinen ohjelma?


Sari H
06.06.11, 18:17
Hei

Etsiskelen netin kautta venäjänkielituen omaavaa sukututkimusohjelmaa jolla voisi tulostaa sukutietoja kyseiselle kielelle..onko kukaan törmännyt moiseen?
Juuret ohjelma ei tunne kuin suomi, enkku ja ruotsi - harmi..siihen ei voi edes kyrillisillä kirjaimilla kirjoittaa tekstiä lisätietoihin...

tkukkonen
06.06.11, 18:55
Jos ohjelmalla on UTF-8 merkistölle tuki, ei pitäisi olla vaikeuksia käyttää kyrilliikkaa. En ole kuitenkaan harjoitellut tätä asiaa.

Yksi tällainen ohjelma on TNG 8, mikä on palvelinpohjainen ohjelma, mutta sen voi asentaa omaan koneeseen paikallispalvelimeksi.

Luulen, että löydät muitakin ohjelmia, joiden kanssa UTF-8 on käytettävissä.

tkukkonen
06.06.11, 20:09
Täydennän vastaustani.
Ne kentät, mitä itse täytät, voit kirjoittaa UTF-8 merkistöllä, jos ohjelma sitä tukee.

Käyttöliittymän kieli on toinen juttu.
Sukuohjelmisto 11:n käyttöliittymä- ja raportointitiedostoja olen muokannut. Sukuohjelmisto 11:n tekstit ja fraasit ovat Excel-tiedostossa. Tiedon vienti siihen ei ole vaikeaa. Täytyy kuitenkin hahmottaa kokonaisuus, miten nuo fraasit ponnahtavat esille käyttöliittymässä ja raporteissa. Jos vakiotermit tai fraasit osaa kääntää vaikkapa venäjäksi, niin sillä keinolla pääsee luomaan uuden kieliasun.

Muissakin sukututkimusohjelmissa alkaa esiintyä samankaltaista räätälöintikykyä, esim TNG8, joka on moderni ohjelma, on lokalisoitavissa "kielitiedostoilla".

admin
07.06.11, 07:06
Jos hakee venäjänkielisiä ohjelmia, ts. sellaisia missä rajapinta puhuu venäjää niin ainakin seuraavia voi hiukan tutkia:

LongFamilyHistory 3.0.0 (http://longfamilyhistory.philosoft-ltd.qarchive.org/)
The Family Tree of Family 9.8 (http://the-family-tree-of-family.perun-ltd.qarchive.org/)
Ahnenblatt (http://www.ahnenblatt.com/languages.html)
Genbox Family History (http://en.wikipedia.org/wiki/Genbox_Family_History)
GRAMPS (http://en.wikipedia.org/wiki/GRAMPS)
GenoPro (http://en.wikipedia.org/wiki/GenoPro) (luultavasti myös venäjä)
Mac -puolella ainakin Reunion tukee kieliversiota, eli voi tehdä/asentaa kielitiedoston jollei valmista löydyKuten aikaisemmin viestiketjussa on sanottu TNG:hen löytyy venäjänkielinen kielitiedosto joka ainakin viimeksi kun tarkistin välillä puhui hollantia, eli käännös oli jonkinverran puutteellinen. - TNG vaatii kuitenkin enemmän asennusvaiheessa kuin "tavalliset" sukututkimusohjelmat.

Hasse

Sari H
10.06.11, 09:01
Kiitos Timo ja Hasse neuvoista. Yritin Brothers Keepers etc ohjelmia kokeilla mutta tökki tosi paljon. Testaanpa noita.

vepesi
22.01.12, 10:15
GenoProsta näyttäisi löytyvän venäjänkielinen versio

http://www.genopro.com/ru/