Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tuoree(hko)t tiedot Ruotsista
Eräältä sukututkijalta kuulin, että Ruotsissa elävien henkilöjen perhetiedot oli saatu pyytämällä paikalliselta veroviranomaiselta. En ota kantaa laillisuuteen, enkä tiedä käytännön yksityiskohtia.
Jan Granath puolestaan kertoi juuri blogissaan (http://slaktforskning.blogspot.com/2011/06/det-har-blivit-mycket-enklare-att.html ), että Ancestryn Ruotsin osuuteen on tullut hakemisto syntymätietoihin vuosille 1880-1920. En muista ulkoa oliko Ruotsin Ancestry osa SSS:n kirjaston tarjontaa, kirjastonhoitaja kommentoinee suuntaan tai toiseen.
M.Sjostrom
02.06.11, 09:22
Eräältä sukututkijalta kuulin, että Ruotsissa elävien henkilöjen perhetiedot oli saatu pyytämällä paikalliselta veroviranomaiselta.
Minun ymmärtääkseni Ruotsissa juuri veroviranomainen toimii väestörekisteriviranomaisena. Että siellä ei ole erikseen toista viranomaista väestörekisterinpitäjänä (ei maistraatin homma, eikä enää kirkonkaan).
Se on varmaankin säästäväisyyttä: kaipa on halvempaa että ei ole kahta viranomaisketjua paikallisine palvelupisteineen vaan vain yksi ketju.
Tottahan on että henkilöiden identiteettitiedot on verotuksessakin jo aika hyvin koossa jo verotuksen omiakin tarpeita varten. Sukulaisuussuhteita mm lahja- ja perintöverotuksia varten. Asuinpaikat, vakituiset ja tilapäiset asunnot...
Jos veroviranomaiset hoitavat myös väestörekisterin, nin asennoidu ajattelemaan sieltä saatuja tietoja kuin ajattelisit suomalaisesta maistraatista saatua (sukuselvitys-) virkatodistusta.
Pitää paikkansa että ruotsin veroviranomaiset ylläpitävat väestörekisteriä ja sieltä saa virkatodistikset. Tämä siitä lähtien, kun kirkko erosi valtiosta.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.