PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Muutamia huomiota Giöslingeistä


Giösling
23.05.11, 12:28
Sanomalehtiarkisto on parantanut palvelujaan ja sieltä saa ongittua nimihaulla kaikenlaista pikkutietoa sukupuulaatikkojen täydennykseksi.

Giöslingien kohdalla haku tuotti mm. osoitteessa:

http://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/secure/showPage.html?action=page&type=lq&conversationId=29&id=784148&pageFrame_currPage=2

otsikolla "Haminan kaupungin taistelu ahdasta kauppalainsäädäntöä vastaan" lisätietoa suvun varhaisimman tunnetun kantaisän, haminalaisen porvarin Philip Giöslingin epäonnisista tervakaupoista. Jutun yhteydessä hänet mainitaan "Vehkalahden toimeliaimmaksi kauppiaaksi 1680-1690 luvuilla" ja myöskin "ulkomaalaiseksi".

Tutkimus on selvittänyt Philipin tulleen Haminaan Lubeckista, mutta se oliko hän saksalaista sukua, on hyvin kyseenalaista. Olisinkin viemässä hänen juuriaan Ruotsin kautta mahdollisesti jopa Brittein saarille, jossa Gossling-suku vielä nykyisinkin on vahvasti edustettuna.

Toinen yritteliäs ja epäonninen Giösling oli Adam Victor Gössling Loviisassa. Hän haki mm. patenttia Punsch-Limonad-virvoitusjuomalle, toimi ravintoloitsijana ja toimitti katuvalaistusta asuinkaupunkiinsa.

Kuolinilmoituksista löytyy niistäkin pieniä lisätietoja ja tarkennuksia
sukutiedostoille. Kerrassaan hyödyllinen haku!