PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Maijastiina Tiilikainen, Ruokolahti


Muhku76
10.05.11, 12:11
Olen vasta aloitellut tutkimuksia, mutta jos joku osaisi edes vähän auttaa niin helpottaisi. Syksyllä sitten tarkemmin aineistojen kimppuun.

Maijastiina Tiilikainen, oma sukunimi ei tiedossa. Syntynyt 1870, nähtävästi jossain Ruokolahden lähialueilla. Kuollut 1948. Aviomies Juho Tiilikainen.
Vanhat paperit on nähtävästi hävitetty sukutilalta, joten sieltäkään suunnalta ei ole apuja.
Lapsia ainakin Hilma s. 1899, Alma, Iida ja Ulla, kenties myös Aukusti

Jos olisi vinkki mistä tälläistä voisi lähteä etsimään, vai onko kenties kirkonkirjat ainoat, jos löytäisi vihkipäivän ja sitä kautta oman sukunimen.

Maijastiina on isoäitini äiti

Kiitos jo etukäteen vinkeistä.
Terv
Marja

Muhku76
11.05.11, 12:55
Löytyikin nähtävästi Puumalan puolelta.
Maja Stina Piskonen 13.9.1870
Nyt pitäisi vaan jotenkin saada yhdistettyä oikeaan aviomieheen... :)

marja

kkylakos
27.05.11, 08:13
Onko joku erityinen syy miksi kirkonkirjat eivät kelpaa lähteeksi? Kyllä ne ovat luotettavimpia lähteitä ja jos tarkoituksenasi on selvitellä juuria taakepäin, on 1800-luvun rippikirjoista aloittaminen hyvää totuttelua aikaisempia kirjoja varten.

Mutta kaipaamasi tieto voi löytyä myös toisten tekemistä sukuselvityksistä tai paikallishistoriallisista teksteistä. Jälkimmäisiin kannattaa tietenkin muutenkin tutustua.

Mitä tulee tilan papereihin, ei kannata jättää selvitystyötä arveluihin. Itse kuvittelin, että kun papereita ei ollut kotiseutuarkistossa, että niitä ei ollut missään. Todellisuudessa olivat edelleen talossa. Mutta olisivat myös voineet olla maakunta-arkistossa. Eli kysele useammalta sukulaiselta (tai tilan myöhemmältä omistajalta) sekä selvitä mikä on paikallinen arkistotilanne.

Muhku76
01.06.11, 09:10
Hei!

Nyt alkoikin homma luistamaan kun liityin jäseneksi sshy:seen.
Avautui kirkonkirjoja, joista löytyi juuri tarvitsemani tiedot :) IHANAA

Vielä kun löydän isäni puolen vanhemmista tarkempaa lisätietoa niin sitten voi perehtyä jo 1800-luvun alkuun ja sitä aikaisempiin sukupolviin.

Voi vitsi tää vie mennessään:)

terv
marja