PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mistä Jatkaa?


Venkkarin tyttö
13.11.07, 15:22
Edesmennyt anoppini syntyi Karjaalla 1908, äitinsä kuoli Karjaalla 1911, isänsä 1912 merkinnällä 'bosatt i Åbo'. Äidin kuoleman jälkeen löytyy RO:n päätös että isä ottaa huollettavakseen 2 lasta, mitään ei löydy kolmesta nuorimmaisesta. Rippikirjojen mukaan kaikki lapset kirjattiin Karjaalta Helsinkiin 1918, mutta anoppini löytyy koulun matrikkelista täällä jo 1917. Rippikijoista 1921-30 anoppini löytyy tietyn perheen parista, mutta vasta 1928 hänet RO:n mukaan adoptoitiin. Anoppini ei itse tiennyt alkuperäänsä. Tarvitsisin vihjeitä, mistä jatkaa anoppini ja kahden nuorimman veljensä varhaislapsuuden tietojen penkomista, siis ajalta jolloin hän vanhempien kuoltua oli 4-13-vuotias.

Essimi
13.11.07, 21:14
Tarkista ainakin lasten kummit kastetiedoista ja mahdollliset rippikirjatiedot heidän osaltaan. Kyseessä on juuri sellainen tapaus, mitä varten kummit ovat olemassa - eli lasten elinehtojen ja kasvatuksen turvaaminen, mikäli vanhemmille tapahtuu jotakin ennen lasten täysi-ikäisyyttä.

kkylakos
14.11.07, 08:27
Hei,

Rippikirjojen mukaan kaikki lapset kirjattiin Karjaalta Helsinkiin 1918, mutta anoppini löytyy koulun matrikkelista täällä jo 1917. Rippikijoista 1921-30 anoppini löytyy tietyn perheen parista, mutta vasta 1928 hänet RO:n mukaan adoptoitiin.

Peruskysymyksiä, jotka olet ehkä jo selvittänyt, vaikka viestissäsi ei ao. tietoa ollutkaan:

Oletko itse nähnyt rippikirjan 1921-30? Helsingin rippikirjat ovat vähän erilaisia kuin maalaispitäjissä, mutta luulisi siinä olevan jotain merkintää siitä koska lapsi on "tullut" sivulle. Joka tapauksessa kannattaisi tarkistaa sama perhe edellisestä rippikirjasta. Ja onko tyttöä (tai muita lapsia) haettu siitä? Entä sisäänmuuttoa 1918? (Koulun aloittaminen vuotta aikaisemmin ei tarkoita etteikö virallinen muutto ole voinut tapahtua myöhemmin.) Lapset muuttivat yksinään Helsinkiin? Muuttiko samanaikaisesti kukaan muu?

Koulun arkiston perään voisi myös kysyä. Riippuu tietysti koulusta, mutta ovat voineet kirjata ylös huoltajan tai kotiosoitteen.

Tekikö Helsingin poliisi osoitekortistoonsa merkintöjä lapsista? (Helsingin kaupunginarkistossa)