PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kerro mitä mieltä olet sähköisistä aineistoista!


Outi Hupaniittu
19.04.11, 15:31
KYSELY KÄYTTÄJILLE MUISTIORGANISAATIOIDEN SÄHKÖISISTÄ AINEISTOISTA
Mitä mieltä olet digitoiduista aineistoista? Onko oikea aineisto valittu digitoitavaksi? Toimiiko käyttöliittymä?

Svenska litteratursällskapet i Finlandin (SLS) selvityshanke Tutkijoiden ääni ja sähköiset aineistot kerää vuoden 2011 aikana tietoa muistiorganisaatioiden (arkistot, kirjastot ja museot) sähköisten kulttuuriperintöaineistojen käytöstä.

Huhti-kesäkuussa toteutettavalla verkkokyselyllä selvitetään käyttäjien mielipiteitä aineistoista ja niiden käytettävyydestä. Kysely on tarkoitettu kaikille sähköisistä kulttuuriperintöaineistoista kiinnostuneille ja niitä käyttäneille riippumatta käytön määrästä tai tarkoituksesta. Vastauksen voi antaa myös tutkimusryhmä tai muu ryhmä/yhteisö.

Selvityshanke on erityisen kiinnostunut sukututkijoiden mielipiteistä, sillä sukututkijat ovat kiinnostuneet niin kansallisista suurkokoelmista kuin paikallisista digitoinneista, ja he ovat olleet alusta lähtien huomattavasti valveutuneempia uuden teknologian mahdollisuuksista kuin esimerkiksi akateemiset tutkijat. Aloitteellisuudesta ja omatoimisuudesta sähköisten ympäristöjen hyödyntämisessä todistavat esimerkiksi Suomen sukututkimusseuran Hiski-tietokanta ja Suomen sukuhistoriallisen yhdistyksen digitointiprojekti. Tämän takia sukututkijoiden kokemukset ovat hyvin tärkeitä hankkeelle.

Vastaukset kerätään nimettömästi, mutta yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja. Jätettyjä yhteystietoja ei voida yhdistää annettuihin vastauksiin. Selvityshankkeen tulokset kootaan loppuraporttiin, joka valmistuu lokakuussa 2011.

Kysely on käynnissä 19.6.2011 asti.

Linkki suomen- ja ruotsinkielisiin lomakkeisiin sekä lisätietoa hankkeesta löytyy osoitteesta www.sls.fi/forskarnasrost (http://www.sls.fi/forskarnasrost).

Lisätietoja kyselystä: amanuenssi Pia Lindholm, etunimi.sukunimi*sls.fi, (09) 618 774 65
Lisätietoja selvityshankkeesta: arkiston johtaja Mikael Korhonen, etunimi.sukunimi*sls.fi, (09) 618 774 54


Ystävällisin terveisin,
Outi Hupaniittu

projektinvetäjä
Forskarnas röst och digitalt material - Tutkijoiden ääni ja sähköiset aineistot
Svenska litteratursällskapet i Finland
outi.hupaniittu*sls.fi
(09) 618 77 467