PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Heinola mlk,Virtanen Konstantin 1878


Ievuska
16.04.11, 11:14
Aloittelijana etsiskelen isäni isän sukua..ja heti alussa jo umpikujassa.:confused:
Luin jostain,että Heinolan mlk kirjat 1978 ajalta ovat Mikkelin maakunta-arkistossa,toisaalta luin myös että Mikkelin maakunta-arkisto on lopettanut sukututkimukset. Mistähän tässä aloittaisi?
Voiko kukaan täällä auttaa asiassa? Tiedossa vain :isoisäni Konstantin Virtanen,s. 9.11.1878 Heinolan mlk., k. 26.6.1976
Puhunut myös nimestä Davidsson. Vanhemmat ja mahdolliset sisarukset kateissa.
Heinolan mlk lienee ollut tuolloin aika laaja alue.
Hakuni tuolta ajalta ei ainostaan syntymäajan perusteella tuottanut tulosta,vaikka Kosntantin-nimisiä lapsia kyllä löytyi useita.

Hilkka
16.04.11, 14:17
Hei

Heinolan maaseurakunnan alkuperäiset kirkonkirjat on siirretty Mikkelin maakunta-arkistoon eikä varsinaisia kirkonkirjoja kukaan saa enää itse tutkia. Sen sijaan Heinolan maaseurakunnan kirkonkirjojen mikrokortit, joita voi tutkia, on ainakin Mikkelin maakunta-arkistossa, Lahden kirjastossa, varmasti Helsingissä kansallisarkistossa ja tietenkin Heinolan kirkkoherranvirastossa.

Jos sinulla on mahdollisuus mennä johonkin näistä paikoista, mikrofilmeiltä, syntyneiden luettelosta, voit tarkan syntymäajan perusteella löytää Konstantin Virtasen vanhempien nimet. Isäni on syntynyt Heinolan maaseurakunnassa 1889 ja olen Lahden kirjastossa katsonut isäni syntymäajan. Tosin isäni äidin nimi oli väärin ko. syntyneiden luettelossa.

Konstantin Virtanen on sitä sukupolvea, jotka ottivat sukunimen, joten Davidsson tulee siitä, että hän on Taavinpoika.

Terveisin

Hilkka Kesiö-Lairila

Ievuska
18.04.11, 09:01
Hei ja kiitos viestistäsi!

Taisipa aloittelija saada aloituksensa vaikeammasta päästä.

Noitten mikrokorttien henk.kohtainen tarkastelu kun vaatii järjestelyjä , sillä itse asun Pohjois-Suomessa, Keminmaassa.

No, yritänpä aluksi ottaa yhteyttä Heinolan seurakuntaan.

terveisin Eeva Neijonen

Hilkka
18.04.11, 14:47
Hei

Sukututkimuksessa aina on lähdettävä nykyhetkestä taaksepäin eli tässä tapauksessa isoisäsi tiedoista.

Kaikkein kätevintä on ottaa selville, löytyykö jostakin läheisestä kirjastosta korttienlukulaite. Kirjaston kautta voi tilata kortit sinne kirjastoon ja tutkia siellä. 1800-loppupuolen kortit ovat helposti luettavia. Samalla kun tilaat syntyneitten ja kuolleitten luettelot siltä ajalta, voit tilata myös Heinolan msrk:n rippikirjat samalta ajalta. Tällöin voit löytää jo Konstantinin vanhempienkin syntymäajat ja sitten voit ehkä jo käyttää digiarkiston Heinolan msrk:n tietoja.

Terveisin

Hilkka

Erkki Kiuru
19.04.11, 21:02
Kävin tänään Lahden kirjastossa katsomassa mikrofilmeiltä erästä sanomalehteä ja kuvasin sinulle samalla käynnillä Heinolan mlk syntyneet 1978 Konstantinin kohdalta sekä tarvittavat rippikirjasivut, joilla pääset tutkimuksessa eteen-(eli taakse)päin.

Laitoin viestiä yv. Lähetän em. kuvat skannattuna haluamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Erkki