PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Matti Henrik Tuovinen Joroisilta


mvlk
15.04.11, 08:17
Minulta on hukkunut esi-isä! Onneksi löysin hänet taas, mutta hänen elämässään on kohtalaisen suuri aukko, jonka haluaisin paikata. Ehkäpä joku muu on törmännyt häneen jossakin?

Tämä etsimäni henkilö on äiii:ni Matti Henrik Tuovinen s. 25.11.1842 Joroisilta (Katisenlax nro 8), vanhemmat Georg Tuovinen (s. 2.6.1805) ja Anna Maria Kinnunen (s. 28.4.1813)

Vuonna 1861 Matti on muuttanut Juvaan, rengiksi (Narila: No 3 Leinola), mutta hän palasi jo 1862 takaisin Joroisiin. Tässä hukkaan Matin jäljet. Juvan muuttaneiden listoista Matti löytyy, ja ainakin hän on ilmoittanut muuttavansa takaisin Joroisiin. Mutta Joroisten sisäänmuuttaneiden kirjoja vuodelta 1862 en ole onnistunut löytämään, eikä Mattia myöskään löydy tämän vuoden jälkeen isänsä kodista. Olen yrittänyt etsiskellä Joroisissa asuvien sukulaisten nurkista, samoin kuin entisistä palveluspaikoista, mutta en onnistu löytämään Mattia.

Seuraavan kerran löydän Matin vasta vuonna 1877 Viipurista, kun hän ja vaimonsa Sara Montonen saavat lapsen. Tästä vaiheessa olen Hiskin ja Katihan varassa, mutta ainakin Katihassa mainitaan Matin syntymäaika ja -paikka, joka on on sama kuin Joroisten Matilla. Matin ammatiksi mainitaan tässä vaiheessa merimies, mutta en löytänyt häntä Merimieshausta. Se ei sinänsä yllätä, koska Viipurin merimieshuonetta ei tuolta taida löytyä.

Matin ja hänen perheensä elämässä on toinenkin aukko. Vuonna 1879 Matti ja Sara ovat saaneet Viipurissa Emilia Lydia -tyttären. Seuraava lapsi, Emil Arthur, syntyykin vasta kaksitoista vuotta myöhemmin, 1891. On tietenkin mahdollista, että lapsia ei vaan tullut, mutta tuonkin jälkeen lapsia siunaantui vielä useampia. Onkohan perhe majaillut näinä vuosina jossain muualla? Vai onko Matti kadonnut merille pitkäksi aikaa?

Mitä ihmettä Matti on puuhannut vuosina 1862-1877 ja myöhemmin vuosina 1880-1890? Jos törmäätte häneen jossakin, olisin kiitollinen tiedosta.