PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : REJON family in Spain


Anzku
11.04.11, 10:11
Hola!
I´m looking for Rejon family in Spain. A legend tells that our very first ansester was a sailor and a merchant, who moved from Spain to Finland. His last name was Rejon. About 1500-1600 our family name was wroted: Rejon/Reijon/Rejoin. Now our family name here in Finland is Reijonen.
If you have any information about Rejon-family´s early days in Spain, please contact me!
Anzku

admin
11.04.11, 11:24
Voit hiukan tarkistella Rejon -sukunimen levinneisyyttä tästä (http://www.miparentela.com/mapas/detalles/rejon.html). Nähtävästi löytyy n. 1000 hlöä Espanjassa sillä sukunimellä.

"En España hay 924 personas censadas con el apellido Rejon y aproximadamente 1.010 personas que llevan este apellido."

...eli noin 924 rekisteröityneenä sillä nimellä ja n. 1010 jolla on ko. nimi.

"Estas personas viven en 52 provincias. El mayor número de apariciones se da en Granada (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/granada.html): 384."

Suurin osa asustaa Grenadan provinssissä. Muita provinsseja missä asustelee: "Otras provincias con abundantes apariciones son Madrid (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/madrid.html)Barcelona (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/barcelona.html) (74), Toledo (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/toledo.html) (62), Valladolid (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/valladolid.html) (54), Vizcaya (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/vizcaya.html) (40), Palencia (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/palencia.html) (36), Cádiz (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/cadiz.html) (27), Málaga (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/malaga.html) (23), así como Valencia (http://www.miparentela.com/mapas/inicio/provincia/valencia.html) (21). " (111)

Hasse

Anzku
12.04.11, 06:30
Hei Hasse! Tämä on aika epätoivoinen yritys löytää se "puuttuva" esi-isä 1500-1600 luvulta, mutta yritettävä on kumminkin! Suvussamme, useissa eri sukuhaaroissa, joissa ihmiset eivät ole edes tunteneet toisiaan noin 400 sataan vuoteen, kulkee tämä sama tarina espanjalaisesta purjehtija-kauppiaasta. Joten jotain totta siinä pitää olla. Ja tätä sukuseuramme haluaisi selvittää, mutta hankalaa on...
Sormet pystyyn nyt, jos jotain varhaistietoa löytyisi espanjan suunnalta:)
Anzku

Anzku
12.04.11, 06:43
Jostain olen myös kuullut/lukenut, että sanana Rejon tarkoittaa sitä tapahtumahetkeä, jolloin härkätaistelija iskee tikarin härän niskaan surmatakseen tämän. Sanakirja ei tätä sanaa tarkoita.
Onko jollakulla tarkempaa tietoa sanan merkityksestä!?
Anzku

admin
12.04.11, 09:57
Jostain olen myös kuullut/lukenut, että sanana Rejon tarkoittaa sitä tapahtumahetkeä, jolloin härkätaistelija iskee tikarin härän niskaan surmatakseen tämän. Sanakirja ei tätä sanaa tarkoita.
Onko jollakulla tarkempaa tietoa sanan merkityksestä!?
Anzku

Voi siinä olla perää. Rejón on käsittääksen itse tikari, rejoneador:ksi kutsutaan ko. härkätaistelija.

Hiukan turhan verinen kuva ko. esineestä ja sen käytöstä härkätaistelussa oheisessa kuvassa.

http://estaticos01.cache.el-mundo.net/elmundo/imagenes/2006/07/24/1153726710_0.jpg

Hasse

Eppu K
18.07.11, 20:24
Aika haettu on tuo yhteys Reijonen ja Rejon-nimisten välillä, koska espanjankielen sana rejón ei lausuttuna paljoakaan muistuta sanan Reijonen äänneasua. Rejón lausutaan suurinpiirtein rehhon (paino jälkimmäisellä tavulla). Siinä hh on samanlainen voimakas aspiraatio-äänne kuin saksan kielen sanssa 'ich'. Ehkä tutkimukset kannattaisi aloittaa muista Reijosista.

Mutta kauppiaan on tietenkin ollut tarpeellista kirjoittaa nimensä vaikkapa kaupan tai myyntikatoksen kylttiin, jonka j-kirjan tietenkin Suomessa lausuttaisiin jiinä.

Arkikäytössä rejón tarkoittaa lyhyttä ja leveää teräväkärkistä veista tai tikaria.

Hannu Numminen
18.07.11, 21:02
El rejón on härkätaisteluterminä keihäs tai peitsi. El rejoneador on ko. välineen käyttäjä ja verbi on rejonear. Kun en ole härkätaistelun asiantuntija - enkä halua ollakaan - en tiedä tästä asiasta yhtään enempää.

Hannu Numminen
18.07.11, 21:09
Ja vielä lisäkommentti: espanjankielinen sivusto http://www.significado-de-los-nombres.net/ osaa kertoa yhtä ja toista mm. sukunimistä, mutta ei kuitenkaan mitään nimestä Rejon. En osaa sanoa tuon sivuston luotettavuudesta sen kummempia.

Anzku
19.07.11, 08:38
Hei Hannu!
Totta puhut, olisikin aika kaukaa haettua aloittaa sukututkimus näin "perästäpäin". Reijosten suku on tutkittu perinpohjin tuonne 1500-1600-luvulle asti. Tämä espanjalainen esi-isä on suvussa kulkeva legenda, johon yritämme paneutua paremmin. Pitäähän sitä kahlata kaikki mahdolliset vinkit läpi? Rejon-sukua on yhä espanjassa ja on toki mahdollista, että joku Rejon-suvun esi-isistä olisi purjehtinut aikanaan (1500-luvulla) Suomeen ja jäänyt tänne pysyvästi.
Tarina on toistaiseksi siis legendaa, kunnes jotain hieman pitävämpää löytyy:)
t. Anja L