PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Salmilinna


Nyyskä
08.04.11, 21:03
Hei vaan! Onkohan kukaan tutkinut Salmilinnan sukua? Ennen ollut Sjögren? Kuulemani mukaan aikanaan kuudesta tai viidestä veljeksestä 4 vaihtanut nimensä Salmilinnaksi. Omat tietoni ovat kovin vähäisiä... Haaveena aloittaa jossain vaiheessa tutkimus, nyt ei vain riitä aikaa tarpeeksi. Sukunimihän on harvinainen, ei ole montaa enää jäljellä.

espoon-lasse
09.04.11, 18:53
Tervehdys,
alempana, Yleisen keskustelun sivulla 3 viestiketjussa
Missä nimenmuutosanomukset?
löytyy linkki SSS:n nimenmuutos-kantaan.

Pikaisesti silmäiltyäni huomasin, että tosiaan on Sjögren-nimi muutettu Salmilinnaksi v. 1906 Elimäellä, lisäksi on Sormunen-nimi muutettu Salmilinnaksi Helsingissä v. 1922. Koska asia on näin tuore, en voi kertoa enempää, vaan voinet itse tarkistaa tiedot suoraan nimenmuutos-kannasta.

Ehkä on myös aiheellista katsoa, onko nimi Salmilinna suojattu ja milloin. Mainittu Sormunen on hyvinkin voinut ottaa nimen Salmilinna tietämättä, että nimellä on jo käyttäjiä.

Terveisin espoon-lasse

Nyyskä
10.04.11, 07:20
Kiitos paljon!

Nyyskä
16.04.11, 10:23
Huh huh! Sain apuja "loputtoman alkuun":confused:. Äidin pikkuserkku on tutkinut hieman sukua. Kyllä on pää pyörällä ja nippu epämääräisiä muistiinpanoja, kun niistä joskus vielä selvän ottais:eek:!
Iitti näyttää olevan suvun "majapaikka".
Sukuniminä ennen Salmilinnaa tullut esiin Sjögren, Nilsson, Hogen, Anchera. AJ Sjögren näyttää olevan myös suvussa. No, täytyy jatkaa taas etsimistä.