PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Uusi kanava valokuvia koskeville kysymyksille


kkylakos
31.03.11, 10:28
Leikattuna ja liimattuna tuore tiedote jokseenkin sellaisenaan
Valokuvataiteen museo on avannut verkkotietopalvelun Kysy museolta. Uudessa palvelussa voit kysyä kaikkea mahdollista valokuvaan liittyvää kuvansäilytyksestä valmistusmenetelmiin tai digitoinnista valokuvahistoriaan. Palvelu on avattu osoitteessa
http://www.kysymuseolta.fi/valokuvataiteenmuseo/.

Kuinka lasinegatiivit olisi parasta digitoida? Miten pitäisi menetellä, jos haluaa järjestää näyttelyn Valokuvataiteen museossa? Mihin liittyvät termit salamapulveri, pika- ja aikavalojauhe? Kysy valokuvan kanssa tai ilman kuvaa! Museo lähettää vastauksen palvelun kautta tulleisiin kysymyksiin kysyjän ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen.

Vastaus kysymykseesi saattaa myös löytyä palvelun verkkosivuille jo tallennetusta materiaalista, koska osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettöminä ja toimitettuina sivuilla. Aiemmin tehtyihin kysymyksiin ja annettuihin vastauksiin voi kohdistaa hakuja.

Palvelun esikuvina ovat olleet kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu Kysy kirjastonhoitajalta ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran verkkotietopalvelu. Palvelua on pyritty kehittämään vastaamaan museoiden tietopalvelutarpeita mm. mahdollistamalla kuvien liittäminen kysymyksiin.

Lähetetyt kysymykset ja annetut vastaukset asiasanoitetaan ja tallennetaan palvelun ylläpito-ohjelmistona toimivaan tietokantaan. Päämääränä on palvella yleisöä sekä saada talteen ja julkaista museon tietopääomaa.