PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Harald Hornborgin käsikirjoitukset


Paula Ahti
29.03.11, 08:45
Genos 63 (1992) s. 12-16 'Eräs Keith-suku Suomessa 1600- ja 1700-luvuilla' lähdeluettelossa kohdassa 49 mainitaan 'Harald Hornborgin käsikirjoitukset Åbo Akademin käsikirjoituskokoelmassa'. Viittaus liittyy Taulu 3:n Kemiön Ekenäsin tilallisen Johan Tuomaanpojan puolisoon. Johan Tuomaanpoika ja ensimmäinen puoliso Karin ovat esivanhempiani. Tietääkö joku, mitä ko. käsikirjoitus voisi sisältää? Käsikirjoituksia on käsitykseni mukaan valtava määrä, joten niiden läpilukeminen ei oikein houkuttele. Tai saisiko jonkin vihjeen, mitä käsikirjoituksista kannattaisi lukea?

Paula Ahti

kkylakos
29.03.11, 10:25
Manusam-tietokannan mukaan Hornborgska släktarkivet sisältää 61 yksikköä, joista kertyy 5,5 hyllymetriä. Mukana on kirjettä ja muuta, eli sukututkimuksen oloiset asiat voivat olla helpostikin eroteltavissa. Sinuna lähettäisin tiedustelun käsikirjoitusosaston asiakaspalveluun (http://www.abo.fi/public/fi/handskriftssamlingar ). Heillä pitäisi olla käsillä arkiston luettelo, josta voivat kertoa käsityksensä hankkeen hankaluudesta.

(Kävin kerran itse arkistossa paikan päällä. Palvelu oli ystävällistä, mutta en varsinaisesti saanut tukea etsimäni löytämiseksi arkistoluettelon lisäksi. )

Paula Ahti
05.04.11, 17:32
Kiitos vastauksesta. Näyttää siltä, että on matkustettava Turkuun.
Ilmeisesti näitä käsikirjoituksia ei kovinkaan moni ole käynyt lukemassa.
Paula Ahti