PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lyhenteet jäävät arvoituksiksi


mirja
29.03.11, 07:56
Hei! Olenkohan jättänyt jonkun eepoksen lukematta, kun en ymmärrä kaikkia kirkonkirjojen lyhenteitä. Esim. etsimäni henkilö on saanut aviottoman lapsen, merkintä on 2.p.ea.vä. Ymmärrän, että leski on kysymyksessä, mutta mitä muut merkit tarkoittavat? Näitä merkintöjä on silloinkin, kun kysymys on naimattomasta naisesta, jolla on useampikin "yksin" hankittu lapsi. Lyhenneluettelo ei anna vastausta. Voisiko joku ystävällinen tietoniekka avustaa?

JaskaS
29.03.11, 09:08
Ainakin tuo 2.p. taitaa olla samanmoinen virhetulkinta kuin Zp, kun pitäisi olla molemmissa Qp = qvinnsperson. HisKissä näkyy esiintyvän kumpaakin. Syynä entisajan Q-kirjaimen ulkoasu.

:) Jaska

savot
31.03.11, 08:46
Hei!
Olen vasta-alkaja ja työn alla on juuri mm. Sirkka Karskela / Sukututkijan tietokirja.
Siellä on esitetty joitakin " Erilaisten merkkien merkityksiä".
esim. kysymäsi lyhenne: Qp, 2p,Lg yläruksilla,deja = maattu nainen.

Terv, tommi

KirsiL
02.04.11, 16:05
vä taitaa olla oikeasti oä = oäkta, avioton

Aloittelevalle suosittelen lämpimästi sukututkimuksen peruskurssia, joiden perusohjelmassa on alkeet vanhoihin käsialoihin. Kesäkurssejakin on tarjolla ja syksyllä taas alkaa monella paikkakunnalla kansalais/työväenopistossa kursseja.