PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : neiti Olga Paavilainen


Erkki Järvinen
16.03.11, 11:46
vanhoja valokuvia ja -kortteja selatessa tuli vastaan kuva jonka osoitepuolelle on kirjoitettu:

Neiti Olga Paavilainen
Hikiä
Ritajärvi
Sykärin talo

Antti Järvenpää
16.03.11, 12:21
Tuo osoite viittaisi nykyisen Hausjärven ja Hyvinkään rajalla olevaan Sykärin järveen jonka vieressä Hyvinkään puolella on Ridasjärven kylä ja järvi.

Olisko neiti asunut tuolla Sykärissä, vaikka en tiedä mitään Sykärin talosta, vaikka olenkin joskus uinut tuossa järvessä.

Erkki Järvinen
16.03.11, 12:41
tämä Olga neiti on kuvakortteihin kirjoitettujen osoitteiden perusteella asunut jossakin vaiheessa Mikkelissä ja Hyvää Joulua on hänelle toivotettu osoitteeseen Kotka Norskan saha Herrojen asunto. (postimerkin leimasta ei saa selvää päiväystä mutta on merkki venäjän vallan aikainen kopeekka arvo).

Kymi 14/4.14 päivätyssä kortissa seuraava teksti:

"Äiti hyvä!
Kiitos kortistasi minä lähetin sen siskolle ja tämän valokuvan tämä onnistu niin huonosti että en ollu oikein oma näkönen ei muuta kuin hyvästi voikaa hyvin. Olga"
- Kortti on osoitettu Sere Paavilainen Saksalan katu N:o 5 Wenanterin talo.

jos olisivat jonkun tuttuja!

keijola
30.11.16, 13:33
Hyvinkäällä vaikutti aikoinaan sahanomistaja Paavilainen . En tiedä onko mitään yhteyttä , mutta saha oli harjulla Hyvinkäältä Hikiälle päin muutaman kilometrin .

Mitä tulee Sykärin taloon , niin Oitissa varsinaiset Sykärit olivat . Sykärinjärven yhteyttä varsinaisiin Sykäreihin ei tunneta , tai siis ainakaan minä en tiedä . Kunnallisneuvos ... tai jotain sinne päin ... Pelet Sykäri oli tuolta Sykärinjärven Sykärin tilalta , kun taas Oitti sieltä noin 15 km päässä . Aika erikoinen lenkki tuo Ritasjärvi-Hikiä-Sykäri ... kun ovat kaikki lähes yhtä kaukana toisistaan , tosin puhutaan alle 20 kilometristä. En tiedä miten posti on tuolloin kulkenut , ehkä niin että ensin Hikiän asemalle , sieltä Ridasjärvelle , ja taas sieltä Sälinkäätä kohti Sykärinjärven Sykärin taloon.

Toisaalta ... Sykärin talosta Oitissa vuokrattiin huoneita oikein lehti-ilmoituksin , joten voi olla kyse täysin turistista .

Olen kiinnostunut kaikista Sykäriin liittyvistä asioista ja yritän hieman valaista talon historiaa Genissä . Samalla tullut korjattua paljon vääriä tulkintoja , etenkin liittyen Ritasjärven seudun sukuihin .

keijola
30.11.16, 13:37
http://digi.kansalliskirjasto.fi/sanomalehti/binding/610976?page=4&term=Syk%C3%A4ri