PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Johan Störström Siuntion Störsvikistä


mlk
06.03.11, 10:55
Hei
Siuntion Störsvikin Östergårdissa asui v. 1750 syntynyt rakuuna Johan Störström. Hänen jälkeläisistään minulla on tietoa. Sitävastoin Johanin syntymäpaikka on jäänyt epäselväksi. Siuntion syntyneiden luettelosta puuttuvat sivut juuri tältä ajalta.
Inkoossa vihittiin 24.9.1746 rakuuna Michel Störström ja Elin Danieldotter.
Michelille oli kotipaikaksi merkitty Siuntion Störsvik (Hiski ja Inkoon vihittyjen luettelo). Selviääköhän mistään, olisivatko nämä Johanin vanhemmat?
Terveisin MaikkuK

mlk
28.08.11, 09:14
Hei
Yllättävällä tavalla voi löytyä sukuaan koskavia tietoja. Kyseinen Karl Henrik on selvittelyn alla olevan Johan Störströmin pojan poika.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kaytosta_poistettu_hautakivi_loytyi_omakotityomaal ta/

Olen edelleen "jumissa" Michelin ja Johanin yhteydestä toisiinsa.
Inkoon kastettujen luettelosta löytyy Michelin ja Elinin lapsien kastemerkintöjä (ei Johania). Kuinka yleistä on mahtanut olla, että Siuntion Störsvikissä asuvan rakuunan lapset kastetaankin Inkoossa. Olisin kuvitellut, että Siuntion kirkolle on lyhyempi matka. Näissä kastemerkinnöissä on kuitenkin vanhemmiksi merkitty Störsvikin rakuuna Michel ja vaimonsa Elin, tai hänen seuraava puolisonsa ja kummeina/todistajina on esim. Störsvikin rusthollari, josta puolestaan voisi päätellä, että asuivat tuolloin Störsvikissä.

MaikkuK