PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Stenvall Adlercreuz Kivi


_eOw_
03.03.11, 15:04
Kaikkihan tietävät, että Aapon esikuva oli Abraham
Kuka kertoisi espoolaisten Stenvallien ja Adlercreuzien (esim ritari Ollen(d)bergin vaimo) yhteyksistä Nurmijärven ja Palojoen suuntaan.
Etsiskelen siis aikoja/paikkoja/ihmisiä. Esim Kiven äidinisä oli seppä ja kait alueen sepät tunsivat toisensa, jollei muuten niin samaan ammattikuntaan kuuluvina "kilpailijoina"

Abraham Hjorth oli seppä. Abraham asui Ollenbergin "mailla" . Abraham oli Kiven aikalainen (tosin edellistä sukupolvea). Kivellä ja Abrahamilla oli yhteyksiä Nurmijärven Lepsämän kylään...
Mielestäni Seitsemän veljeksen henkilöt/paikat ovat kai vähemmän faktaa, mutta jotakin löytyy...

Esim lautamies Mäkelä, hän jolla veljeksiäkin uhkailtiin, asui ja hengitti Nurmijärvellä 1800-luvun alkupuoliskolla



}

Timo W
04.03.11, 16:39
OLIKO ALEKSIS KIVEN ISOISÄ SITTENKIN ADLERCREUTZ?


http://www.genealogia.fi/genos/70/70_189.htm

_eOw_
04.03.11, 19:09
Sitähän sopii epäillä... Vanahat asiat ja vieläpä "salaiset" tuppaavat pysymään piilossa.

Heikki Koskela
05.03.11, 20:22
OLIKO ALEKSIS KIVEN ISOISÄ SITTENKIN ADLERCREUTZ?


http://www.genealogia.fi/genos/70/70_189.htm

Tällä kysymyksellä on herkuteltu niin kuin kissa kuuman puurolautasen äärellä. Olen yrittänyt muodostaa asiasta käsitystä usean vuoden ajan ja aina on tullut vastaa vain se ymmärrys, että asia on jäänyt arvailun varaan.

Ehkä käsityksiin ovat vaikuttaneet senaikaiset vähän sekavat tapahtumat Stenvallien suvun piirissä ja ja kun Adlercreutzit ovat asuneet lähellä ovat huhut vahvistaneet käsitystä langenneesta aviovaimosta.

Muistan lukeneeni siitäkin, että Aleksis Stenvallin älylliset ominaisuudetkin on liitetty jollain tapaa Adlecreutzeihin.

Nyt tarvittaisiin kovasti näyttöä sen DNA-tutkimusken avulla tähän asiaan. Ehkä se selvittäisi asian.

A_Kivivalli
23.03.23, 23:27
Tämä keskustelu ja hyvä idea on jäänyt tänne yli kymmeneksi vuodeksi, joten ehkä on paikallaan kirjoittaa tänne, että DNA-testit on tehty vuonna 2019 ja ainakaan Adlercreutz ei näytä olleen Aleksis Kiven isoisä.

https://sukuhaku.genealogia.fi/default.asp?#bookid=565&page=50&pageid=60432