PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Suvut Wikipediassa


kauno
02.03.11, 12:41
Suomen kansallisbiografiasta on artikkeli wikipediassa. Koska huomattava osa biografian sisällöstä kertoo eri suvuista ovat ne listattu kokonaisuudessa Wikipedian kansallisbiografia artikkelissa.

Ehdotukseni on että mikäli on tietoa ja taitoa voisi kiinnostuneet mennä (http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kansallisbiografia) sivulle ja kirjoittaa vastaavan wikipedia artikkelin jostain suvusta jolla ei ole vielä omaa artikkelia.


Terveisin,

Kauno

Juha
02.03.11, 12:45
Tai sitten sen voi tehdä tänne;
http://www.genealogia.fi/sukuwiki/index.php/Suku_Wiki




Juha

kkylakos
02.03.11, 13:32
Varsinaisessa Wikipediassa on alareunassa kerrottu millä ehdoilla tekstejä voi uudelleenkäyttää (Creative Commons Attribution/Share-Alike (http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Creative_Commons_Attribution-Share_Alike_3.0_Unported_-lisenssiehdot)), mutta SSS:n wikissä ei. Sieltä näyttää puuttuva sisältö myös alareunan linkeistä

Tietosuojakäytäntö (http://www.genealogia.fi/sukuwiki/index.php/Suku_Wiki:Tietosuojak%C3%A4yt%C3%A4nt%C3%B6)
Tietoja Suku Wikistä (http://www.genealogia.fi/sukuwiki/index.php/Suku_Wiki:Tietoja)
Vastuuvapaus (http://www.genealogia.fi/sukuwiki/index.php/Suku_Wiki:Vastuuvapaus)Osallistumista voisi kannustaa laittamalla nuo kuntoon? Ja kertoa avoimesti millä ehdoilla tekstejä tehdään. (SSHY:n wikissä (http://www.sukuhistoria.fi/wiki/index.php/Etusivu) lisenssinä GNU Free Documentation License 1.2 (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) )

kkylakos
02.03.11, 14:23
Henkilöhistoriallisesti merkittävä kokonaisuus Wikipediassa on myös Luettelo jääkäreistä http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_j%C3%A4%C3%A4k%C3%A4reist%C3%A4 (Olin vähän ihmetellytkin miksi Wikimedia commonsissa oli skannattu iso joukko jääkäreiden kuvia.)

kauno
02.03.11, 15:26
Idea ei olisi uudelleenkäyttää kansallisbiografian tekstejä, vaan kirjoittaa aivan uusia artikkeleita. Kansallisbiografian suku –ja henkilöhistorialliset artikkelit ovat jossain kohdissa hieman puutteelisia ja siten wikipedian omat artikkelit ovat hyvää täydennystä.

Wikipediassahan on todella monesta suvusta kirjoitettu ja se on helpommin lähestyttävissä kuin esimerkiksi sukuwiki joka on melko tyhjä tällä hetkellä.


T. Kauno