PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Prometheus vaatii kirkonkirjoja Kansallisarkistoon


P. T. Kuusiluoma
21.02.11, 11:42
Helsingin yliopiston vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus ry vaatii kirkkohallitukselle ja ev.lut. seurakunnille lähettämässään kirjeessä kirkonkirjojen luovuttamista Kansallisarkistoon.

Prometheuksen tiedotteessa http://ateistit.fi/uutiset/uuti110221.html viitataan lähdekritiikin tärkeyteen ja todetaan, että "viime aikoina on kuulunut tietoja siitä, etteivät tutkijat enää pääsisi tekemään näitä tarkistuksia seurakunta-arkistoissa."

Suomen Sukututkimusseura kiinnitti huomiota kirkonkirjojen asemaan uutta väestötietolakia valmisteltaessa ja vielä eduskunnan hallintovaliokunnassa hallituksen esitystä käsiteltäessä. Seuran tammikuussa perustama edunvalvontahanke on ottanut asialistalleen mm. kirkonkirjojen epämääräiseen oikeudelliseen asemaan tänä päivänä. Lisäksi sukututkijoiden edustaja ottanut asian vastikään esille Arkistolaitoksen neuvottelukunnassa.