PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sukujutut ja sama henkilö kahteen otteeseen


louise80
12.02.11, 18:47
Löytyykö sukujutut ohjelmasta sellaista että kun sama nimi/henkilö esiintyy sukututkimuksessa 2 kertaa (kysyy kyllä onko sama henkilö) niin että loput tiedoista tulisi automaattisesti, vai näkyykö se jotenkin valmiissa tulosteessa? Sillä ainakaan tämän kyselyn jälkeen (onko sama vai eri henkilö?) ei tapahdu mitään vaikka laittaisi että sama henkilö ja heille tulee myös eri numerot :rolleyes:

Hannu Hellsten
12.02.11, 20:46
Löytyykö sukujutut ohjelmasta sellaista että kun sama nimi/henkilö esiintyy sukututkimuksessa 2 kertaa (kysyy kyllä onko sama henkilö) niin että loput tiedoista tulisi automaattisesti, vai näkyykö se jotenkin valmiissa tulosteessa? Sillä ainakaan tämän kyselyn jälkeen (onko sama vai eri henkilö?) ei tapahdu mitään vaikka laittaisi että sama henkilö ja heille tulee myös eri numerot :rolleyes:
Jos nyt oikein asiasi ymmärsin...
Silloin kun olet lisäämässä uutta henkilöä ja Sukujutut tällöin löytää tiedostoistasi samalla syntymä-/kaste-/kuolin- tai hautausajalla varustetun henkilön, tällöin tuo uuden voit "korvata" olemassaolevalla kaikkine tietoineen. Muissa tapauksissa ne säilyvät eri henkilöinä ja sinun on tehtävä yhdistäminen käsipelillä.

louise80
12.02.11, 21:46
Kyseinen henkilö esintyy siis kahdessa eri sukuhaarassa, ja vastasin kysymykseen (onko sama vai eri henkilö) että sama.
Olen siis aikaisemmin tutkinut tämän henkilön esivanhempia pitkälle, ja tuntuisi jotenkin turhalle kirjoitella uudestaan ne 200 nimeä tietoineen siihen toisen sukuhaaran kohtaan, ja vaikka kirjoittelisinkin (Kirjoitin nimittäin vanhempien tiedot ja se ohjelma kysyy myös niiden kohdalla onko sama vai eri henkilö, mutta heillekkin tulee omat numeronsa) niin niitä tietoja ei tule automaattisesti siihen toiseen sukuhaaran.

En tiedä onko tämä nyt vaikeasti selitelty :cool:

Mutta näkyyköhän ne sitten tulostetussa versiossa jotenkin niin että siinä on viittaus tauluun josta vanhemmat löytyvät?

En nyt ole kokeillut sitä tulostaa, kun en viitsisi turhaan keskeneräistä tulostella sillä sivuja tulisi n. 250. :D:

Kaija Salminen
12.02.11, 22:50
Hei!
On tilanteita, jolloin henkilöä lisättäessä ohjelma tosiaan kysyy, onko kyseessä sama henkilö, joka jo on tietokannassa, ja jos klikkaan Sama henkilö -painiketta, lisättävä henkilö korvautuu tällä jo olemassa olevalla henkilöllä kaikkine esi- ja jälkipolvineen.

Aina näin ei tapahtu, esim. silloin kun jommallakummalla tuplahenkilöistä on puutteelliset syntymä- ja kuolinajat. Silloin ohjelma ei pysty kysymään mitään. Tilanteessa, jossa olen lisännyt lapselle vanhemmat, jotka jo ovat tietokannassa, poistan nämä uudet tuplavanhemmat. Sitten haen Etsi-näytöllä jo olemassa olevan isän tai äidin ja avaan hänen tietonsa keskusikkunaan. Klikkaan Lapset-osastossa olevaa Kytke2-painiketta, jolloin avautuu taas Etsi-näyttö. Haen nyt em. lapsen, valitsen hänet nimilistasta ja klikkaan sitten oikeassa reunassa nyt näkyvää Kytke lapsi -painiketta. Ja se on siinä, lapsi ja vanhemmat kaikkine entisine tietoineeen ja ilman tuplahenkilöitä. Näin voi menetellä myös puolisoa lisättäessä. Poistettavaksi kannattaa valita ne henkilöt, joista on vähemmän tietoja ja kytköksiä muihin henkilöihin.

Oliko ongelmasi tämäntapainen?

Terv. Kaija

louise80
12.02.11, 22:55
En olekkaan kokeillut tuota kytke- juttua, mutta se on jännä vaikka ohjelma kysyy ja vastaan että sama henkilö niin silti niille tulee eri numerot, pitänee siis kokeilla tuota kytke-juttua.

Kiitos Kaija vinkistä.

Orvokki W
13.02.11, 13:51
Luulen, että ohjelma tekee tämän uuden henkilön ainakin silloin, jos hänelle on mahdollisesti jo viety toista linjaa pitkin muita tietoja. Tällöin on helpompi tarkistaa manuaalisesti sekä nämä uudet tiedot, että rekisterissä jo aiemmin olevat tiedot, kun lisättävä henkilökin saa uuden numeron. Lasten kohdalla ilmoittaa kuitenkin, ettei lasta ole kytketty vanhempaan, koska lapsella on jo vanhemmat.
Mielestäni tällainen kaksoistilanne tulee varsinkin silloin, kun joku henkilö on aiemmin ollut rekisterissä puutteellisin tiedoin ja nyt lisätään henkilötieto, joka on tunnistettavissa.
Poistaminen ja uudelleen kytkeminen saattaa olla joskus hyvinkin työlästä, mutta kannattaa edetä systemaattisesti ja kirjata ylös aina henkilöitten numerot, joita on muuttamassa/poistamassa. Lopuksi teen tarkistusajon, ettei rekisteriin jää irrallisia henkilöitä.

Orvokki W