PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Erik Johan Lindqvist s.1872 Sysmä


K. Sandström
30.01.11, 15:39
Etsin tietoja isoäidin enosta Erik Johan Lindqvist:istä s. 15.1.1872 Sysmässä, josta muutti 30.10.1891 Hausjärvelle. Nämä tiedot on isoäidin sisaren Sysmän kirkkoherranvirastosta tilaamasta sukuktutkimuksesta. Jos jollakulla olisi lisää tietoja hänestä tai mahdollisista jälkeläisistä, olisin hyvin kiitollinen avusta.

esteri
31.01.11, 13:44
Kysymästäsi en tiedä mitään, mutta yleensä tuo Sysmästä Hausjärvelle muutto on pistänyt silmiini tuohon aikaan.
Omiakin sukulaisiani muutti sinne monta, samoin oli useampi piika ja renki ilmeisesti yhtä matkaa sinne mennyt, koska muuttaneissa oli Hausjärvellä monta nimeä peräkkäin Sysmästä muuttaneita.
Missä mahtoi Sysmäläisten pestuu tapahtua? Ja olivatko Sysmäläiset piiat ja rengit erityisen hyvässä maineessa Hausjärvellä.
Näitä omia sukulaisiani ei tainnut juuri jäädä Hausjärvelle, hajaantyivat sitten muualle Etelä-Suomeen.

Toisaalta, mistä johtui suuri piikojen ja renkien puute siihen aikaan Hausjärvellä?
Joku heitti, jotta Hausjärven oma vapaa väestö meni jo lähikaupunkeihin, muka hienonpiin paikkoihin ja töihin ja maatyöväki oli hankittava muualta.

Tämä oli vain sellainen pieni mielenkiintoinen ihmettelyn aihe tässä mielenkiintoisessa loputtomassa sukuetsimisessä.

K. Sandström
31.01.11, 21:40
Minulla nämä sysmäläiset on vasta aluillaan, enkä itse ole vielä törmännyt muihin muuttajiin. Täytyy laittaa korvan taakse tuo tieto vastaisuuden varalta! :)