PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Pekka Pakari Savosta vai Hämeestä Ähtäriin?


Arno
29.01.11, 20:18
Hei!

Olen uusi forumin jäsen, suuri ilo oppia kokeneemmiltani!:)

Ähtäriin saapui n. 1569 ja perusti talon Pekka Pakari, mutta tuliko hän Rantasalmen Putkisalmelta tai muualta Savosta, vai oliko hän sittenkin yksi Kangasalan Sahalahdelta Rautalammille tulleen Pekka Kärkkään (Kärkkäisen) pojista, josta ei ole muualla juuri mitään tietoa? Isästä ryhdyttiin käyttämään nimitystä Pakari. Isä oli Pekka Laurinpoika, mutta oliko Ähtärin Pekka sitten Pekka Pekanpoika Pakari, ja Rantasalmen tai Suur-Savon (tai jopa Karjalan?) sijasta tullutkin siis Sahalahdelta?

Terv. Arno Tanner

Seppo R
09.02.11, 11:00
Vanhan Ruoveden Historian liitteenä olevan talonhaltijaluettelon mukaan Pakarin ensimmäinen isäntä oli:
”Olavi Luostarinen 1567-1585, ehkä sama kuin Ruoveden Käräjillä 1568 mai*nittu Olavi Pekanpoika Klostari Talo jaetaan 1569”


Pakarin toisen talon ensimmäisenä isätnänä mainitaan:
”1 Pekka Pakari eli Pakarinen 1569-1603”


Suihkon ensimmäinen isäntä saman lähteen mukaan oli:
”Tapani Luostarinen 1567-n.1588”


Lähde ei kerro, oliko näillä kolmella isännällä joku sukulaisuussuhde keskenään.
Pekka Pakarinen näyttäisi tulleen Pakarin toisen talon isännäksi alkuperäisen Pakarin talon jaon yhteydessä, mikä voisi selittyä sillä, etttä Pekka Pakarinen oli Olavi Pekanpoika Luostarisen poika tai miksei vaihtoehtoisesti myös nuorin veli. Olavi Luostarinen ja Tapani Luostarinen voisivat hyvin olla veljekset.
Kaikki tämä on tietysti puhdasta arvailua, eikä dokumentteja asian tutkimiseksi taida olla saatavilla.


Seppo R