PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Minne Maria - Somero Iso-Viluksela - häviää?


Kuparinen Jouko
28.01.11, 00:49
Minnehän Someron rippikirjassa http://www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/somero/rippikirja_1857-1863_hp_jk233-234/401.htm
oleva Maria s. 16.2.1792 häviää. Rippikirjan rivin alku, rivin ehtolliskäyntimerkinnät ja Marian ikä viittaisivat siihen, että hän olisi saattanut kuolla. Mutta en löydä häntä Someron kuolleista enkä muuttaneista enkä seuraavasta rippikirjastakaan. Siis minnepä Maria hävisi? Kuka tietää?

JaskaS
28.01.11, 01:54
En tiedä, mutta uskoisin tuon ristin rivin alussa kyllä viittaavan kuolemaan. Mitään päiväyksiähän ehtoollissarakkeissa ei hänellä ole. Monella näkyy merkintöjä a tai p, tarkoittaisivatko poissaoloa (absent) ja läsnäoloa (present)?
Voisiko hautausmerkintä löytyä Somerolta muuttaneen lapsen seurakunnassa, olettaen että hän iäkkäänä leskenä olisi enimmäkseen oleillut tyttärensä tai poikansa luona kuitenkaan virallisesti muuttamatta.

:) Jaska