PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Valpon kuulustelut


Lapatossu
24.01.11, 22:43
Hei, miten etenisin etsiessäni Valpon 9/9-15/9- 23 suorittamia kuulusteluja.Ukkini oli pidätettynä Valpon kuulusteluja varten Rovaniemellä. Olen saanut sota-arkistosta valokopion jossa oli vain kolme riviä ns. säilytyksestä mutta ei mitään kuulusteluasiatietoja eikä lopputulosta.Ukkini vapautettiin vähin äänin eikä siitä koskaan puhuttu koko suvussa.
Vaatimattoman valokopion saaminen kohden vuorokauden matkustamisen ja arkistossa monen tunnin odottelun jälkeen oli aika turhauttava kokemus.
Löytyykö nettisivuiltamme jotakin asiaa valaisevaa?

PVuorio
24.01.11, 23:58
Hej

Joitakin vuosia sitten sain KA:ssa luettavakseni isäni kuulustelupöytäkirjat ja niiden konseptit. En huomannut silloin etukäteen niitä tilata luettavaksi ja sain odottaa hetken niitä. Ei mitään tunteja.
Kannattaa soittaa etukäteen. En tiedä tämänpäivän käytäntöä.

t Pertti Vuorio

kkylakos
25.01.11, 07:25
Hei,

Arkistolaitos on ystävällisesti alkanut kokoamaan Portti-ympäristöön monista arkistokokonaisuuksista taustatietoa, jonka on tarkoitus auttaa arkiston asiakkaita. Valtiollisen poliisin sivu on tässä: http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Valtiollinen_poliisi Jos sinusta tuntuu, ettei siitä ole apua käytännössä, Portin kehittäjät kuulusivat varmaankin mielellään, mitä on jäänyt puuttumaan.

PäiviKL
25.01.11, 08:26
Käypä katsomassa KA:n digitaaliarkiston etusivu!
Siellä on tietoa Etsivän Keskuspoliisin ja Valtiollisen poliisin (Valpon) asiakirjoista. Voidaan lukea Arkistolaitoksen tiloissa ilman käyttäjätunnuksia. Siitä vaan lähimpään maakunta-arkistoon! Ja sitäpaitsi voihan olla, ettei enempää kirjallista tietoa olekaan...:cool:

PäiviKL

Lapatossu
25.01.11, 11:55
Kiitos nopeista vastauksista ja vinkeistä mitä sivuja alkaisin seuraavaksi koluamaan!:)