PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Seuran hallitus järjestäytyi


P. T. Kuusiluoma
14.01.11, 08:19
Suomen Sukututkimusseuran syyskokouksessa marraskuussa 2010 hallituksessa tapahtui yksi muutos. Erovuorossa ollut Tytti Voutilainen Mikkelistä jäi hallituksesta pois ja hänen tilalleen valittiin Kaija Heiskanen Kuopiosta. Anu Lahtinen valittiin uudelleen puheenjohtajaksi vuodeksi 2011. Hallitusta koskevan esityksen syyskokoukselle teki vaalitoimikunta, jonka puheenjohtaja oli Maija-Liisa Pukinkorva (Oulu) ja muut jäsenet Jouni Elomaa (Turku), Juha Pehkonen (Lahti) ja Liisa Raatikainen (Savonlinna).

Hallitukseen kokoonpano on vuonna 2011 seuraava: Anu Lahtinen (Hyvinkää), Kaija Heiskanen (Kuopio), Lasse Holm (Porvoo), Teuvo Ikonen (Helsinki), Pertti Laitakari (Turku), Mervi Lampi (Hämeenlinna), Jukka Partanen (Joensuu), Jorma Saarinen (Lahti), Lasse Saressalo (Tampere), Roy Sjöblom (Pietarsaari) ja Teppo Ylitalo (Lapua).

Hallitus piti järjestäytymiskokouksen 5.1.2011 ja valitsi varapuheenjohtajaksi Lasse Holmin. Työvaliokuntaan puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja toiminnanjohtajan lisäksi valittiin Jukka Partanen ja Teppo Ylitalo. Jorma Saarinen valittiin Seuran ja paikallisten sukututkimusyhdistysten yhteistyöelimen suuren neuvottelukunnan puheenjohtajaksi. Toiminnanjohtaja on hallituksen ja työvaliokunnan esittelijä ja sihteeri.

Hallitus valitsi keskudestaan neljä vastuuhenkilöä, jotka osallistuvat yhdessä toiminnanjohtajan kanssa oman vastuualueensa suunnitteluun. Kirjaston vastuuhenkilöksi valittiin Jukka Partanen, julkaisutoiminnan Anu Lahtinen, koulutuksen Teppo Ylitalo ja IT-toiminnan Lasse Holm.

Hallitus päätti tammikuun kokouksessaan uudelleenjärjestellä toimikuntien ja työryhmien työskentelyä. Toimikunnat ovat pysyviä asiantuntijaelimiä, jotka neuvoillaan avustavat hallitusta, toiminnanjohtajaa ja Seuran muuta henkilökuntaa toiminnan suunnittelussa. Työryhmät ovat asiantuntijaelimiä, jotka suunnittelevat tai toteuttavat Seuran toimintaa määräaikaisesti tai toistaiseksi.

Jo olemassaolevien kirjastotoimikunnan, julkaisutoimikunnan ja Genoksen toimitusneuvostom rinnalle perustettiin IT-toimikunta. Jaostotoiminnan lakkauttamisen myötä juridisesta jaostosta muodostettiin jälleen juridinen toimikunta.

Hallituksen perustamia työryhmiä ovat Käsikirja-hankkeen toimituskunta ja nyt perustettu Suomen Sukututkimusseuran Julkaisuja -sarjassa julkaistavan numero 60:n toimituskunta. Em. julkaisu on vuonna 1917 Seuran 100-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistava suomalaisen sukututkimuksen historia. Uusi pysyvä työryhmä on seminaarityöryhmä, jolle siirrettiin tutkimus- ja koulutusjaostossa vielä jäljellä ollut toiminta eli Seuran tieteellisten seminaarien suunnittelu ja toteutus.

Hallitus nimitti ja vahvisti toimikuntien ja työryhmien jäseniksi seuraavat henkilöt:
- Kirjastotoimikunta: Jukka Partanen (puheenjohtaja), Pirjo Dahlbom, Jouni Elomaa, Kaija Heiskanen, Gunilla Peräsalo, Laila Seppä ja Kristian Stockmann.
- Julkaisutoimikunta: Anu Lahtinen (puheenjohtaja), Johanna Kurela, Marketta Kännö, Tiina Miettinen ja toiminnanjohtaja.
- IT-toimikunta: Lasse Holm (puheenjohtaja), Kaarle Kaila, Hans Nygård, Jari Petersen-Jessen, Riitta Roitto, Rainer Schröder, Risto Terho ja Juha Vuorela.
- Juridinen toimikunta: Roy Sjöblom (puheenjohtaja), Johan Bärlund, Jukka Lång, Markku Ruuskanen ja Johan Ståhl.
- Genoksen toimitusneuvosto: Tapio Hämynen (puheenjohtaja), Mervi Kaarninen, Anu Lahtinen, Marko Lamberg ja Jyrki Paaskoski.
- Seminaarityöryhmä: Suvianna Seppälä (puheenjohtaja), Sofia Gustafsson, Markku Haapanen, Christer Kuvaja, Marketta Kännö, Anu Lahtinen, Tiina Miettinen, Terhi Nallinmaa-Luoto, Kari-Matti Piilahti ja toiminnanjohtaja.
- Käsikirja-hankkeen toimituskunta: Lars-Folke Landgrén (puheenjohtaja), Anu Lahtinen, Anssi Mäkinen ja toiminnanjohtaja.
- Suomen Sukututkimusseuran Julkaisuja -sarjan numero 60:n toimituskunta: Anssi Mäkinen (puheenjohtaja), Pertti Hakala, Anu Lahtinen, Kristian Stockmann, Teppo Ylitalo ja toiminnanjohtaja.

Lokakuussa 2010 pitämässään kokouksessa hallitus hyväksyi julkaisustrategian, joka ohjaa Seuran julkaisutoimintaa. Vuoden 2011 kevätkaudella hallitus käsittelee kirjastotoimikunnan luonnostelemaa kirjastostrategiaa.