Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Konkurssipöytäkirjat
Minua kiinnostaisi tietää, mistä löytyy vanhoja konkurssipöytäkirjoja tai siihen liittyvää materiaalia 1920-50 väliseltä ajalta. Onko niistä olemassa arkistoja, missä ja miten tietoja voi hakea/anoa? Kiinnostus koskee lähinnä Helsingin aluetta.
Minua kiinnostaisi tietää, mistä löytyy vanhoja konkurssipöytäkirjoja tai siihen liittyvää materiaalia 1920-50 väliseltä ajalta. Onko niistä olemassa arkistoja, missä ja miten tietoja voi hakea/anoa? Kiinnostus koskee lähinnä Helsingin aluetta.
Tuota pitänyt itsekin selvittää ja muistaakseni sain jo jostain vastauksenkin, jonka olen ilmeisesti noin vuoden jälkeen unohtanut.
Arkistolaitoksen Portissa (http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Helsingin_raastuvanoikeus_%28HELRO%29 ) alkaa teksti Helsingin raastuvaoikeuden osalta Raastuvanoikeus oli 1600-luvulta vuoteen 1993 kaupunkien alioikeuden nimi Suomessa. Raastuvanoikeus oli toinen oikeusaste, jonka käsiteltävinä olivat kiinnitys- ja lainhuutoasiat sekä riidat, rikos- konkurssi-, testamentti-, velka- ja holhousasiat.
äidin isäni teki konkurssin n.1930 wiipuris, samaan aikaan äitini vanhemmat erosivat, edelleen wiipuris.
molempien asiakirjat kiinnotaisivat. äitini ei asioista muistanut kertoa mitään.
jos joku tietää mistä voisin etsiä.
risto
Hiukan vanhempi tapaus: esivanhempieni pitämä Maaningan Käärmelahden Kinnula meni "konkurssiin" ja pakkohuutokauppaan vuonna 1864. Löysin aiheesta hyvät dokumentit Lääninhallituksen arkistosta kohdasta "Lääninsihteerin kanslian kuulustelupöytäkirjat 1860-1865". Dokumentit tilan arvioinnista huutokaupasta yms.
Terv
Topi
Kiitoksia kkylakosille!
Laitoin jo kyselyn antamaasi osoitteeseen.
Saapas nähdä tuleeko vastausta.
T. Jyry
Soittivat oikeuslaitokselta ja kertoivat, että heillä ei pidetä noin vanhoja tiedostoja. Kyseinen henkilö suositteli kääntymään jonkun maakunta-arkiston puoleen. Pyysin vastaisuuden varalle heidän selvittävän, mistä kyseisiä asiakirjoja voi saada. En varmaankaan ole ainoa, joka tulevaisuudessa moisia dokumentteja kyselee.
Hutiin siis meni ja olen lähtötilanteessa.
Lainaan edelleen Portin tekstiä, johon viittasin jo aiemmin
Helsingin raastuvanoikeuden arkisto on tutkijoiden käytettävissä Kansallisarkiston Rauhankadun toimipisteessä (http://www.arkisto.fi/fi/yhteystiedot/#kansallisarkisto). Helsingin raastuvanoikeuden arkiston sisältöön voi tarkemmin tutustua arkistolaitoksen kotisivulla olevan Vakka-arkistotietokannan (http://www.narc.fi:8080/VakkaWWW/PerusHaku.action) avulla. Sen perushakuun tai tarkennetun haun nimihakuun tulee syöttää hakusanaksi ”Helsingin raastuvanoikeus”. Helsingin kaupunginarkiston SINETTI-kokoelmatietokannan (http://www.hel2.fi/Tietokeskus/kaupunginarkisto/sinetti.html) avulla voi tarkemmin tutustua siellä säilytettävään Helsingin raastuvanoikeuden arkiston asiakirjoihin. Helsingin raastuvanoikeuden organisaation ja työjärjestyksen kehityksestä on Kansallisarkiston arkistoluettelossa 236:1a.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.