Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Törnros | Maria Hansdr? Törnros
Onko jollain tietoa, ketkä olivat Maria Törnro(o)s (n. 1665-1741) vanhemmat?
Yo-matrikkelissa on selvästi väärää tietoa hänestä. Esim. "veljensä" Petter Törnros-Törnrosen kohdalla (nr. 695) tämän vanhemmiksi on ilmoitettu Hans Göransson Tukholmasta, k. 1639 ja Karin. Peterillä oli myös veli Hans Hansson Törnros, jonka tyttären Catarinan poikia olivat esim. Anders, Erik ja Johan Eriksson Borg. Catarina ja miehensä kamreeri Erik Andersson Borg taas vaikuttivat Inkerissä ja Käkisalmessa.
Marian puolisot olivat:
1. pso 1683 Finströmin kh Christoffer Olofsson Listerus-Sundenius,
2. pso 1697 Korppoon rovasti Georg Georgsson Prytz
3. pso 1700 Korppoon kh Nils Magnusson Fridelinus, jonka kanssa (yo-matrikkelin mukaan..) vielä ainakin 4 lasta
- Joten mitenkään Maria ei voinut olla Tukholmassa 1639 kuolleen miehen tytär.
Häntä myös kutsutaan (yo-matr.) Maria Hansdr:ksi. Voisiko yksinkertaisesti olla tämän kaiketi Tukholmassa syntyneen Hans Hansson Törnrosin tytär? Mutta kuka hän oli, mitä teki, missä vaikutti ja kuka oli hänen vaimonsa?
t. Helena V.
PS. Pistän tämän nyt Varsinais-Suomen alle, kun otsikon henkilö sielläkin eli, kuten myös ainakin Ahvenanmaalla. Tässä kohdin kaipaisin kyllä taas sitä sukunimiin aakkostettua otsaketta - tai voisi kai tämä olla "Ilmoituksia, Etsitään Suomesta" otsikon allakin, mutta kun oikeastaan tässä kai tarvittaisiin myös "Etsitään Ruotsista" tai "Etsitään Inkeristä"-kohtaa:confused: Kyllä sitä henkilön nimen perusteella etsittävää otsaketta oikeasti tarvitaan! Toki yleis-haulla sitten joskus, kun tietoja on kertynyt, voi näitä sukunimellisiä tutkailla, mutta niin harvoin sukunimelliset suvut pysyttelivät sukupolvesta toiseen samoilla alueilla. Sukuja heidänkin kohdallaan koitetaan yhteen kerätä. Jos nyt vähän provosoiden sanon, niin nämä pelkät alueelliset lajittelut kuuluisivat paremminkin maatilatutkimuksen keskustelupalstoille. Jos olisi äänestys-kohta käytössä, pistäisin sellaisen pystyyn tästä aiheesta.
Pekka Hiltunen
11.07.07, 11:53
Henrik Törnroos oli kirjurina Halikon Viurilassa vuoteen 1700. Hänelle ja puolisolleen, Elisabetha Tåmalenialle syntyi Halikossa tytär Maria 1705 (kast. 5.7.). Sukulaisuussuhteet Halikon ja ympäristön säätyläisiin voisivat viitata siihen, että kyseessä oli Maria Törnrooson veli. Kts. Halikon kastetut (kaikkia ei ole HisKissä), SAY Halikko.
Pekka Hiltunen
13.07.07, 13:57
Ei matrikkelissa välttämättä ole "ihan väärää tietoa", jos lanko-sanalle ymmärretään sen ruotsinkielessä aiemmin ollut laajempi merkitys.
Nähtävästi Viurilan kirjuri (1700) Henrik Törnroos ja hänen seuraajansa, sittemmin vouti Erich Fingerroos olivat molemmat Korppoon kirkkoherrojen "lankoja": Henrikin sisar (?) Maria oli peräti kolmen kh:n pso, ja jo Erich Fingerroosin isoäidin täti Sara Esping oli aikanaan ollut kh Johannes Laurentii Ringiuksen pso.
Petter Törnros-Törnrose ei tietenkään voinut olla Korppoon kirkkoherrojen puolison Maria Törnroosin veli, vaan ehkä pikemminkin setä, koska ruustinnan on täytynyt syntyä 1660-luvulla. Matrikkelin nettiversio kaipailee siis pientä kielenhuoltoa.
Myös Halikon Viurilassa kirjurina toimineen, SAY:ssa 1700 esiintyvän Henrik Törnroosin (SAY: "Henrik Törn") täytyy olla syntynyt 1600-luvun jälkimmäisellä puoliskolla. Hänen isänsä oli mahdollisesti juuri Hans (Johan) Hansson Törnroos. HisKissä esiintyy sotilas Johan Törnroos, joka ehkä oli hänen poikansa.
Jos Henrik Hansson (?) Törnroosin sekä sisar että tytär (s 1705 Halikossa) oli nimeltään Maria, oli Hans Hansson Törnroosin puolisokin ehkä Maria.
Tietenkin on sitten vielä eräs jännittävä seikka: sukunimihän on voinut periytyä myös äidiltä...
Hei,
Kiitos Pekka kontribuutiostasi.
Ehkä näinkin. Hans Hansson Törnroosin vaimon äitikin on voinut olla Maria... jne.
Törn ja siitä erilaiset muunnokset (-roos, -qvist, -berg, jne.) olivat aika yleisiä sotilasnimiä.
Halikon kirjuri Henrik Törniä ja hänen jälkeläisiään vaikuttaisi aika yksinomaan nimitetyn nimenomaan Törniksi, ei ollenkaan Törnroosiksi. Halikossa näyttäisi vasta 1800-l puolella menevän naimisiin yksi Turusta tullut räätälinkisälli Johan Törnros.
Jatketaan etsintöjä!
t. Helena V.
Pekka Hiltunen
15.07.07, 11:06
Halikon kastetut:
("1705") "den 5 julii Christnades Maria Hendrichsdotter Thörn ifrån ...-by nata den ... parentes Hendrich Thörnros Elisabetha Tåmalenia ..."
Olen tullut merkinneeksi y.o. katkelman rullalta, koska kummeissa esiintyy Viurilan väkeä, jota olen vähän koettanut tarkastella vouti Erich Fingerroosin puolison Agneta Philipsdotter Bosinin syntyperän selvittämiseksi.
Hei,
En voi olla vastaamatta tähän, sillä tuntuu että pyörimme saman suvun ympärillä. Minun iso-isäni sukua on Henrik Törn s. n. 1680-1690 ja hänen puolisonsa oli Elisabeth Jamalenia s. Halikossa 1682? Henrikistä on maininta, että on toiminut Halikon pitäjänkirjurina Halikon kylässä v. 1709.
Myöhemmin käy ilmi, että Törn nimi muutettiin nimeksi Bohm.
Onko kyse samoista ihmisistä?
Tuija
Hei!
Tutkin mieheni isän sukua ja olen nyt päätynyt Halikossa asuneisiin Törn ja Thörn- nimisiin henkilöihin 1700-luvun alussa. En saa oikein rippikirjasta selvää miehen etunimestä, se näyttäisi alkavan A tai H -kirjaimella, ammattina corporalen, sukunimenä Thörn, asuinpaikkana Kyrckioby Thörns ja heillä syntynyt lapsi Henricus 13.12.1743 Halikossa.
Mahtavatkohan olla samaa sukua? Onko tällä pitäjänkirjuri Henrik Törnillä ollut minkä nimisiä lapsia?
Henrik Törn s. n. 1680-1690, puoliso Elisabet (Lijsken?) Jamalenia s. 1682 Halikossa. Heillä ainakin yksi lapsi nimeltään Herman Törn s. 1724 Halikossa ja kastettu Kyrkiobyssä. Hermannin puoliso Helena Kumlander s. 1729 Ulvilassa. Heillä lapsia neljä?
Auttaako yhtään ?
Hei!
Löysin mielestäni samasta talosta (Kyrkoby Thörn) tämän Jamalenian ajalta, jolloin Henrik Törn on talossa syntynyt (1743). Talon muista asukkaista en saa selvää. Lisäksi Jamalenia ja Henrik Törnillä on ymmärtääkseni lapsi s. 18.12.1700 Halikossa, nimeltään Christna tai Christina. Löysin myös lapset s. 8/1709 (nimestä ei saa selvää) ja Samuel Thörn s. 1713 (muusta ei saa selvää).
Tämä Henrik Törn, josta viimeisimmät selvät tiedot minulla on, on syntynyt 13.12.1743 Halikossa, vanhempien nimistä en saa hyvin selvää. http://84.20.130.129/sshy/kirjat/halikko/syntyneet_1734-1779_jk307/60.htm oikean puoleisen sivun alin No 63 on tämä merkintä syntyneiden rippikirjassa. Itse olen lukevinani siitä Corporalen H...tai A... Thörn ja Rebecca ...man, joka käsittääkseni kuoli v. 1744. Jos kyseessä olisi Herman Törn, niin hänhän on voinut mennä uusiin naimisiin tämän Helena Kumlanderin kanssa. Voisiko olla näin?
Hei taas!
Vastaan nyt saman tien itse, että ei se niin voi kuitenkaan olla. Sivulta http://www.digiarkisto.org/sshy/kirjat/halikko/rippikirja_1745-1751_jk300/162.htm
näkyy hyvin talon Kyrkoby Thörn asukkaat 1745-. Nuoremman Henrikin vaimo Rebecca on vielä elossa, vanhempi Henrik ei. Jamalenia s. 18.8.1682 sekä Maria Thörn asuvat talossa. Jamalenian ja Henrikin lapsi Hendrich Thörn 7.8.1709 asuu siis talossa vaimonsa Rebecan kanssa s. 1719. Lisäksi ilmeisesti heidän lapsensa: Anna Elisabeth Thörn 14.12.1739, Henricus Thörn 13.12.1743, Herman Thörn 25.2.1747 ja Johan 23.3.1750.
Mieheni suku tulee siis tuon Henricus Törnin kautta Henrik ja Elisabeth Jamaleniaan.
Tästä Henrik Törn + Elisabeth Jamaleniasta eteenpäin ei minulla ole mitään tietoja, syntymäpaikkaa, -aikaa tai vanhempia. Eikä tämän enempää noista perheen muistakaan ihmisistä. Jos huomaatte näissä tiedoissa jotain väärää, niin mielelläni otan tiedon vastaan, kuten myös kaikki lisätiedot!
Kiitos vastauksestasi!
Iiti
Pekka Hiltunen
28.01.08, 18:58
HisKin mukaan Hendrich Törne ja Jfr. Elisabet Jamalenia vihittiin Halikossa 10.4.1700. Kastetuissa on Lijskinillä 10.9.1706 Catharinan syntyessä patronyymi Hendrichsdotter.
Henrik Henrikinpojan kummeja näyttävät olevan mm. studiosus Anders Aeimelaus, kappalaisen rouva Margareta Limnelia sekä Elisabet Thörn.
Korpraali Henrik Henrikinpoika Törnillä on HisKin kastettujen mukaan puolisona Rebecca Andersdotter Broman tai Breman. V. 1750 perhe löytyy pappilasta.
PH
Pekka Hiltunen
28.01.08, 20:07
Halikon Viurilassa 1700 esiintyvällä pitäjänkirjuri Hendrich Törnillä ( http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=9944 ) on saattanut olla veli tai aikaisempi avioliitto, sillä Halikon haudatuissa on 1748 pig. Maria Thörn, joka on kuollut 50-vuotiaana ja syntynyt siis 1698. Rummunlyöjä Samuel Thörnillä oli kylläkin Maria-niminen vaimo.
Hendrich Thörnin poika, korpraali Hendrich Thörn, esiintyy kastetuissa mm. Nappalassa v. 1739. Nappala oli Viurilan kreivi Otto Wellingkin pojan Gustaf Mauritz Wellingkin säteri. Viurilassa asuu 1700-luvun loppupuolella pehtoori Henric Thörn, joka vihittäessä oli Meisalan arrendaattori. HisKin "Hiulvela" (1.1.1782) on varmaankin Häävelä.
Halikossa haudattiin 17.2.1788 pappilassa asunut "upvärk. Henr. Törn", joka kuoli vanhuuden kremppaan 78v 6kk ikäisenä. 7.6.1730 haudattu Hindrich Törn oli kai sitten hänen isänsä, pitäjänkirjuri.
PH
Hei!
Tuhannet kiitokset vastauksista! En olisi osannut itse etsiä moisia tietoja! Maria Törn asuu v. 1745 Elisabeth Jamalenian ja muun perheen kanssa, joten olisiko hän sitten pitäjänkirjuri Henrik Törnin sisar tai veljen vaimo? Jos siis Samuel Törn olisi Henrikin veli.
Tämä korpraali Henrik Törn on s.7.8.1709, eli tuo kuolinaika ja ikä täsmäävät juuri.
Tämä Nappalan ja Häävelän Törnit täytyvät sitten olla eri perhettä, ehkäpä sukulaisia jo varhaisemmilta vuosilta.
Olen itse tosi aloittelija tässä sukututkimusasiassa ja en voi kuin ihmetellä teidän konkarien nopeaa tiedonhakutaitoa! Hienoa! Kiitos!
Iiti
Vielä tässä googletin ja löysin Halikon apulaispappina 12.7.1683 toimineen Henrik Jamaleniuksen. Hän saattaisi olla Elisabeth Jamalenian s. 1682 isä, ainakin sukunimi vaikuttaa mielestäni niin harvinaiselta. Kun Elisabeth kerran Hiskissä mainitaan Henrikintyttärenä...
Iiti
Veikko Laine
09.11.09, 10:34
Hei Törni tutkijat
Tässä olis keitokseen lisää herneitä. Yritän räpeltää Halikon Törnit 1700 luv.Eteenpäin.
Hendrich Törn s. n. 1670--1680 Tunilan Pehtori Halikossa. Vaimo Elisabetha
Hendrich d:r Jamalenius s. 18. 8. 1682. Lapset. Johan. s.18. 12. 1700.
Maria. s. 2. 5. 1705. Catharina. s. 10. 9. 1706. Hedrik (Hindrich) s. 7. 8. 1709. K.17. 2. 1788. Vaimo Rebecca Anders d:r Breman. s.--- k. 24. 3. 1782
Samuel. s. 16. 4. 1713. Vaimo Pig. Maria Jacobs d:r. Herman. s. 8. 6. 1724
Hei!
Onpa kiva kuulla, että joku muukin pähkäilee tämän suvun kohdan kanssa.
En ole kovinkaan paljoa edennyt itse.
Henrik Törn oli v. 1700 Wiurilan kirjuri, tuolloin vaimo Lisa asui äitinsä Marian kanssa pappilassa. Elisabeth oli apulaispappi Henrik Jamaleniuksen tytär, Henrik on kuollut jo ainakin 1694, jolloin leski Maria Jöransdr asui Lisa (Elisabeth) ja Brita-tytärten kanssa pappilassa.
Vuosina 1705-1710 Henrik mainitaan pitäjänkirjurina.
Halikon rippikirjan mukaan vuosina 1694-1700 kirkonkylässä yhdessä asuvat leski Maria tyttärensä Britan kanssa. Samassa asuvat myös Henrik Thörn, vaimo Liskin sekä Mattz ??(fadern?) en saa selvää...voisiko olla jopa Henrikin isä?? Näiden lisänä mainitaan vielä Maria piga sekä kyrkiofattig Jöran. Saisiko teistä joku selvää tästä Mattz-nimisestä henkilöstä.
http://www.digiarkisto.org/sshy/sivut/HisKi-digiarkisto.php?bid=3401&pnum=218
Kovasti kiinnostaisi tietää enemmän Henrik Törnin taustaa, mistä hän on ja kenelle sukua!!
Elisabethin suvusta olen löytänyt melko paljonkin tietoa, hänen äitinsä on Tyrvään nimismiehen, Kiikan Jaamalan omistajan tytär Margareta Sigfridsdr. Isänsä Matts Henriksson oli Kiikan Jaamalassa kotivävynä. Tästä Jaamalan suvusta on paljonkin tietoa saatavilla, voin antaa lisätietoa, jos kiinnostaa.
Mutta mistä tosiaan saisi tietoa Henrik Törnistä?! Kerran jo kyselin täällä mahdollista yhteyttä Vaasassa asuneeseen urkuri Jöran Törniin, mutta en ole saanut siitä mitään selvyyttä.
Veikko Laine
09.11.09, 18:51
Hei taas. Törniä löytyy paljon mutta vaikuttaa siltä että ne ovat tulleet Ruotsista 1600 luvulla todennäk. Muutamia veljeksiä joiden perilliset on levinnyt ympäri Suomen. Eri veljillä on samannimisiä poikia. Esim. Henrikillä on joka sukupolvessa uusi Henrikki ( 5 kpl ). Tässä yksi Törni suku
Erland
Andersson Törn. Kuol. 1690 (Voi olla Henrikin veli tai isän veli.)
Kruununvouti Kastelholman postimestari. Vaimo Brita Gabriels d: Biurman
Lapsia 6 suurin osa Kirkkoherroja. Kumlinge, Saltvikin, Huddingenin.
Taitaa tulla Ruotsin reissu ennenkun tämä selviää.
Tilasin aiemmin Jalmari Finnen kokoelmista Erland Törnin tiedot ja niiden mukaan yhteyttä ei löydy. Täytyy kaivella papereita, että millä perusteellä päättelin, etteivät ole samaa sukua.
Kruununvouti Erland Andersson Törn on kuollut jo 1690, syntynyt n. 1633 Hammarlandissa Ahvenanmaalla ja ainakaan hänellä ei ole Henrik-nimistä poikaa, hänen lapsensa ovat nimeltään Sara s.11.6.1659, Carolus s. n. 1674 ja Erland. Siis Jalmari Finnen kokoelman mukaan lapsia vain 3.
Kuitenkin Helsingin Ylioppilasmatrikkelin mukaan lapsia on myös Anders Törne sekä Karl Törn. Olisiko siinä joku virhe? Vai voiko lapsia olla vieläkin enemmän?
Pekka Hiltunen
11.11.09, 18:59
Hei Törni tutkijat
Tässä olis keitokseen lisää herneitä. Yritän räpeltää Halikon Törnit 1700 luv.Eteenpäin.
Hendrich Törn s. n. 1670--1680 Tunilan Pehtori Halikossa. Vaimo Elisabetha
Hendrich d:r Jamalenius s. 18. 8. 1682. Lapset. Johan. s.18. 12. 1700.
Maria. s. 2. 5. 1705. Catharina. s. 10. 9. 1706. Hedrik (Hindrich) s. 7. 8. 1709. K.17. 2. 1788. Vaimo Rebecca Anders d:r Breman. s.--- k. 24. 3. 1782
Samuel. s. 16. 4. 1713. Vaimo Pig. Maria Jacobs d:r. Herman. s. 8. 6. 1724
Turussa vihittiin 6.7.1721 Johan Henrikinpoika Törne leski Elinin, "Wäjers dotter", kanssa. Tuomiokirjan tileistä 1701-35 ilmenee, että Christer Wäjerin tytär Elin oli vihitty 7.5.1717 Anders Axelssonin kanssa (Alb. Hästesko; Utdrag ur Åbo Domkyrkas Räkenskaper).
PH
Henrik Törn s. n. 1680-1690, puoliso Elisabet (Lijsken?) Jamalenia s. 1682 Halikossa. Heillä ainakin yksi lapsi nimeltään Herman Törn s. 1724 Halikossa ja kastettu Kyrkiobyssä. Hermannin puoliso Helena Kumlander s. 1729 Ulvilassa. Heillä lapsia neljä?
Auttaako yhtään ?
Hei. Tutkin Ruotsista Suomeen muuttanutta Kumlander sukua ja olen kiinnostunut siitä missä Herman Thörn on mennyt avioliittoon ja missä hän Helena Kumlanderin kanssa asuuu:
Helena Kumlander on Ruotsista Suomeen muuttaneen perhtoori Lars Johan Kumlanderin tytär. Lars toimi Ruotsin Sollentunassa Edsbergin kartanon pehtoorina ja muutti sieltä perheineen Ulvilaan, jossa hoiti Sunniemen kartanon perhtoorin virkaa ja omisti siellä Vähärauman rusthållin ostettuaan sen 3.3.1730. Hänen vaimonsa oli nimeltään Christina Agrelia.
Veikko Laine
29.03.10, 09:00
Hiskin tiedossa Herman Törn on vihitty Helena Cumlan kanssa 1751 Porissa
Tervehdys ja kiitos
Tällä haavaa metsästän Mathias Kumlanderia, joka oli Hämeenlinnan kunnan eläinlääkäri. Onko tuttu?
Mathias Kumlander
16.7.1814, Kumo
Vetrinär
Serafia Nyholm
10.1.1822 Janakkala vigd 1.11.1844
Valtion myöntämän opintoavustuksen turvin valmistui Tukholman eläinlääketieteen laitoksesta kolme suomalaista eläinlääkäriä vuonna 1843 ja heidät nimitettiin 1.10.1843 alkaen läänineläinlääkärin toimiin Suomeen; Anders Johan Westman Helsinkiin, Johan August Palmgren Turkuun, Mathias Cumlander Hämeenlinnaan.
Koulun matrikkeli antaa saman syntymätiedon Mathias Kumlanderista kuin Hämeenlinnan rippikirjat ja hänen ansioluettelonsa, mutta miestä ei Kokemäeltä löydy. Matrikkelissa sanotaan lisäksi, että hän on rengin poika.
Kuriosina voi kertoa, että 20.4.1825 Kokemäellä syntyy Mats Kumlander, joka oli Levanpellon renki ensin ja tuolloin ilman Kumlander nimeä. Siirtyessään Kullaalle ruukille, ottaa hänkin Kumlander nimen. Tämä mies on Kokemäen rippikirjassa on merkittty oäkta´ksi eli eli aviotottomaksi, mutta kantaa Michelsson patronyymiä ? Isä on Michel Johansson (13.11.1784) ja äiti Maria Michelsdotter (20.10.1779), lähde Kokemäki, Sivu 179, Talo on Ketola ja vuosi 1839.
Itse en ole Kumlander sukua. Jumiuduin tutkimaan näitä, koska eräs Kumlander, joka perityy Ulvilalaisesta pehtoorista nimeltä Lars Johan Kumlander, avioituu äitini Graan sukuun, mutta toiseen jälkipolveen kuin mikä minuun johtaa.
Olen sinnitelllyt sen jälkeen näiden perässä selvittääkseni, miten nimi on levinnyt Suomessa. Lars Johan oli nimittäin kotosin Sollentunasta ja oletan nimen syntyneen siellä: Hän hoiti ennen Suomeen siirtymistään Edsbergin kartanoa, joka on aika lähellä Kumlaa, josta nimen omaan on myöhemmin tullut Kumlandereita.
Kiitos sinulle avustasi, olisihan tuo vihminen pitänyt olla selvää minullekin, mutta pääsi livahtamaan ohi ;)
T. Matti
Veikko Laine
14.06.10, 14:54
Hiskistä löytyi 29.12. 1807. Halikossa vihityt Johan Cristopher Graan ja Ulrica Törn
Kysyn nyt teiltä, jotka olette pohtineet Törniä ja Kulmlanderia, onko havaintoja Jordan-etunimisistä henkilöistä?
Jordan Jordanssonin ja Lisa Thomassonin (Eura Turajärvi Simola) lapsen kastetilaisuudessa 7.9.1756 oli läsnä niin Törn kuin Kumlander. Kokeilen, jos kastetilaisuus antaisi vihjeen Jordanin henkilöllisyydestä. Ja jos te vaikka tunnistatte Jordan-nimisiä ihmisiä.
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=7178008
Tässä netin sukupuussa näyttää olevan noita sukuja.
http://kotisivu.dnainternet.net/kariiiro/Kivikyla%20Huilu.pdf
Asiaa koskeva aloittamani keskustelu löytyy täältä:
http://suku.genealogia.fi/showthread.php?p=227007#post227007
Pekka Hiltunen
07.10.13, 05:13
Havaintoja ei nyt varsinaisesti ole. Kumminkin on Jordan - von Jordan -suvusta tiedoissa erinäisiä anekdootteja. Ei olisi yllättävää, jos olisi sukunimi annettu etunimeksi aviottomalle lapselle näissä kuvioissa. Kannattaa lukea Jordan-suvusta vaikka Ramsaysta ja muista sukukirjoista sekä paikallishistorioista. Vaikeampaa onkin sitten mennä määrittelemään isää aviottomalle pojalle ihan varmuudella, mutta lapsen äiti lienee osannut vastata papille jokseenkin totuudenmukasesti...
Veikkaukseni siis on, että asialla on ollut sotilas eli upseeri, joka oli Jordan-suvusta (alkujaan von Jordan, sitten Jordan ja ehkä vielä von Jordan...).
Kannattaa nyt siis ainakin ensin lukea Ramsay (http://runeberg.org/frfinl/) ja sitten paikallishistoriat asianomaisin osin. Törnejä ja Törnrootheja esiintyi 1700-luvun alkupuolella omien silmäysteni perusteella ainakin Halikossa ja Porin (Ulvilan) seuduilla, ja kun kahlaa ylioppilasmatrikkelia ja kohdistaa haun ylioppilaitten kaikkiin tietoihin, voi saada vähän osviittaa:
http://www.helsinki.fi/ylioppilasmatrikkeli/hakulomake.php
Toivon menestystä tutkimuksille! Hetimiten kumminkin haluaisin huomauttaa, että paikallisiin ja ajankohtaisiin tuomiokirjoihinkin ehkä joutuu perehtymään, jos välttämättä haluaa saada tauluihinsa kaikki Baltian-aateliset suvut.
PH
Vaikuttaa aika levottomalta tämä Jordan-sukunimisten suku. Kaksinnaimisia yms.
http://www.paltta.fi/suku/paltta/paltta-aa6.htm
On heitä ollut ainakin Nakkilan suunnalla.
Terve
Suomessa on kaksi Jordan sukua. von Jordan N:o 914 joka oli skottilasita juurta ja Jordan N:o 243 joka oli peräisin Sleesiasta. N:o 914 lienee suomesta hävinnyt miehen puolelta ennem vuotta 1755. N:243 oli miehen puolelta olemassa 1800 luvun alusta. Muuta en tiedä.
Hei
Minulla on corpral Joachim Törn vaimo Brita Johansdotter. Heillä oli ainakin lapset Gustaf s.25.3.1727 Pertteli Kaifvola kast. 26.3 Cajala. Tytär Anna s. noin 1730, en ole onnistunut löytämään hänen syntymäpäivä eikä paikka mutta luultavasti Perniössä koska Jochum Törn siirreettin Kuttilasta no 100 Perniöön no 27 Parskylä 11.9.1727. (Turun läänin jalkaväkirykmentin mukaan)
Corpral Joachim (Jochum) Törn kuoli Helsingissä 1.8.1742.
Oli Turun läänin jalkaväkirykmentissä/Värväysluettelo 1705-1754:154 no 27 Parskylä corpral Jochum Törn, född i Halikko, 19 år gammal. Antagen 1721.
Kuttila no 100
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=18464&pnum=210
Parskylä no 27
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=18464&pnum=198
Kun Anna Törn´in ja Jöran Jöransson´in tyttölapsi Catharina kastettiin oli m.m rummunlyöjä Gustaf Törn todistaja.
Elikä kysymys on: Onko tämä Joachim/Jochum Törn s. noin 1702 Hindrich Törnín ja Lijskin (Elisabet) Jamalenian poika?
Kiittäen etukäteen
PiaNu.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.