PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Varmuuskopio


Mikko Palomäki
04.01.11, 12:14
Tallensin sukutietokantani ohjelman tarjoamalla tavalla ulkopuoliseen muistiin. Kun yritin avata sen kysyttiin, millä ohjelmalla ja tarjosin tietysti Sukuohjelman, mutta ei se silläkään auennut. Siis, miten se aukea, jos jostain syystä täytyisi ottaa varmuuskopio käyttöön?

Hyvää vuoden jatkoa!

Mikko Palomäki

kaila
05.01.11, 11:31
Ulkoinen muisti ehkä tässä tarkoittaa esim cd- tai dvd-levyä. Tiedosto on siellä kirjoitussuojattu eikä sitä voi käyttää ennen kun sen kopioi kovalevylle ja poistaa kirjoitussuojan. Muista kopioida kuvahakemisto aina varmuuskopioinnin yhteydessä.

Parempi tapa tehä varmuuskopioita olisi, että luodaan varmuuskopio komennolla Tiedosto - Muodosta - varmuuskopio. Muodosta tämä omalle kovelevyllesi mieluiten samaan hakemistoo, jossa sukutietokantasikin on. Varmuuskopiotiedoton nimeen kannattaa aina laittaa kopiointipäivä esim kaila.gdb kopioidaan nimelle kaila20110105.xml.gz. Tämä luo tiiviimmän varmuuskopiotiedoston jonka voi myöhemmin palauttaa sekä Sukuohjlemisto 2004 :llä että Sukuohjelmisto 11:llä. Muista myös tämän kanssa kopioida kuvahakemisto samalla kun kopioit varmuuskopiotiedoston esim cd-levylle.

Mikko Palomäki
20.01.11, 08:11
Kiitos vastauksesta.
En oikein ymmärtänyt vastaustasi. Minulla on ulkoinen kovavevy, johon haluan varmuuskopion. Koneeni temppuilee ja pelkään, että se menee epäkuntoon. Miten saan takaisin sukutietokantani ja kuvat korjauksen jälkeen tai jos joudun hankkimaan uuden koneen.

kaila
20.01.11, 09:13
Ehkä tämän joku muu osaisi sanoa paremmin mutta yritän uudestaan.

Kopioi varmuuskopiotiedostosi ulkoiselle kovalevyllesi. Varmuuskopiotiedostosi on joko sukutietokantasi sellaisenaan tai sen varmuuskopiotiedosto joka muodostetaan komennolla Tiedosto - Muodosta - Varmuuskopio. Muista aina kopioda kuvahakemisto samaan paikkaan.

Suosittelen Windowsin varmuuskopio ominaisuuden käyttöä. Sillä voi esim kerran viikossa kopioida muuttuneet tiedot ulkoiselle kovalevylle josta ne sitten löytyvät tarvittaessa. En ryhdy tässä neuvomaan Windowsin varmuuskopion käyttöä.

Kaarle Kaila