PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Henric Tauriaisen ensimmäinen vaimo


Fishersson
24.12.10, 14:23
Henric Tauriaisen (s. 1699) Paltamon Melalahdesta (Melalahti 19 Ahola) toinen vaimo oli Anna Luukotar (s. 1737), mutta kuka oli hänen ensimmäinen vaimonsa (s. 1691?), jonka etunimi oli myöskin Anna? Sukunimi on rippikirjassa ylipyyhitty ja vaikea lukea. Pystyiskö joku saamaan selvää tai muuten tietämään?

http://www.digiarkisto.org/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=1387&pnum=135

Matti Lund
24.12.10, 15:57
Heikki Tauriaisen 1:o nimi.

Anna Hartikatar.

Rippikirjasivustakin saa otteen nimeen, kun sen kanssa vähän aikaa painiskelee.

Kastettujen luetteloissa nimi on sitäkin selvempi ja kun ne katsottua katsoo uudestaan rippikirjasivua, vaikutelma muuttuu kummallisenpaljon selkeämmäksi.

(Sivu muuten alkaa erään oman esivanhempani nimellä, eli Jaakko Antinpoika Rusasen, olen Jaakon jälkeläinen hänen vanhimman lapsensa, tytär Riitan kautta 1:osta.)

Kuinkahan lähellä Jaakon tonttia sitten lieneekään Heikki Tauriaisen uudisasutus? Melalahdesta on laadittu jonkinlainen talohistoria, josta se helpoimmin selvinnee. Karttakin saattaa löytyä KA:n digitaaliarkistosta?


terv Matti Lund

Fishersson
24.12.10, 18:00
Hienoa. Mainittu Henric Tauriainen on yksi äidinisäni Heikki Turpeisen(s. 1869 Ristijärvellä) esivanhemmista. Tuosta mainitsemastasi kastettujen luettelosta kävi myös ilmi, että Henric ja Anna olivat peräisin Suomussalmen Perangan kylästä. Kiitos.:)

Ps. Tuohon Melalahden Aholaan liittyy muuten sukuyhteys Rusasten ja Kainuun Leinosten välillä. Jaakko Rusasen sisko Elina oli naimissa yhden Leinosten kantaisän eli Yrjö Juhonpoika Leinosen (s. 1688) kanssa (Ks. Kainuun Leinoset 1. 2004). - Lisäksi Dna-tutkimuksen mukaan tuo Yrjö on isäni kaukainen geneettinen sukulainen ja samalla myös äidinäitini isän (Hyrynsalmen Heikkisiä) sukulainen. Eli moni kainuulainen ja savolainen suku on sukua toisilleen kun tarpeeksi kauas tutkitaan.

Kimmo Kemppainen
24.12.10, 20:03
Ei muuten pidä paikkaansa ainakaan tuon Jaakko Rusasen kohdalla. Yrjö Leinosen puoliso Elina Rusatar oli Heikki Rusasen tytär, joten hän ei voinut olla Jaakko Antinpoika Rusasen sisko. Tosin Elinalla oli sisaruksia, nimittäin veljet Jaakko ja Heikki Heikinpoika Rusanen sekä sisko Helga Heikintytär Rusatar.
Kimmo Kemppainen

Fishersson
24.12.10, 22:26
Mielenkiintoista. Perustin väitteeni Elina Rusasesta Leinosten sukukirjaan (Kainuun Leinoset 1, s. 42), jossa sanotaan Yrjön Leinosen vaimon Elinan olleen nimenomaan Jaakon tytär Rusanen ja hänen veljensä oli Jaakko Jaakonpoika Rusanen. Olisiko sukukirja tässä kohdassa väärässä ja mistä oikeampi tieto löytyy?

Kimmo Kemppainen
24.12.10, 22:32
Sukukirja on väärässä. Oikeampi tieto löytyy Paltamon talvikäräjiltä 1746 ss. 476 - 479; mf. ES 2071. Mukavia lukuhetkiä ja Hyvää Joulua!
Kimmo Kemppainen