PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Outoja merkintöjä rippikirjassa


Villel
20.12.10, 15:19
Paimion Kovalan rippikirjasivulla vuosilta 1804-09 törmäsin outoihin merkintöihin, jotka selvästi on tehty jälkikäteen.
http://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=6511&pnum=66
Niiden mukaan koko perhe on kuollut ja yhdelle on merkitty myös kuolinaika. Miksi nämä merkinnät oikein lienee tehty? Onko joku edesmennyt sukututkija ollut liikkeellä, vai miten nämä pitää ymmärtää?
Ville Lehtinen

eeva häkkinen
20.12.10, 15:58
Viimeinen tytär näyttäisi myös lisätyn myöhemmin. Tuskinpa kukaan sukututkija on ollut asialla, kyllä näitä lisäilyjä aiempiin kirjoihin joskus näkee. Ensiksi tulisi mieleen, että myöhemmin virkaatehnyt pappi on joutunut laatimaan sukuselvityksen perheestä esim. perunkirjoitusta tai lainhuutoa varten ja samalla päivittänyt rippikirjaa tehtävän helpottamiseksi. Miten käsiala sopii myöhempien kirkonkirjojen käsialaan?

Villel
21.12.10, 10:01
Kiitos vastauksesta. Tuo ajatus sukuselvityksen teosta esim. juuri perukirjoitusta varten tuntuu aika uskottavalta selitykseltä. Tällä varhaisemman rippikirjan sivulla esiityvät vielä lähes kaikki perheen lapset, joista useat sittemmin kuolivat nuorina aikuisina, mm. keuhkotautiin.
Ihan vastaavaa käsialaa ei mielestäni varmuudella löydy myöhemmistä rippi- tai historiakirjoista.
Ville Lehtinen