PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Amerikan sukulaisia?


Käppi
09.12.10, 10:51
Näiden kuvien henkilöiden jäljittäminen tuntuu todelliselta hakuammunnalta, mutta siitä huolimatta ajattelin laittaa tänne niistä kyselyä.

Kuvien henkilöt ovat minulle ja sukulaisilleni tuntemattomia, eikä kuvateksteistä ole ollut paljoakaan iloa. Kuvat ovat kuitenkin löytyneet isosetäni valokuvakokoelmasta ja uskoisin, että kuvat ovat hänelle kirjeitse lähetettyjä, joten jonkinlaisesta sukulaisuudesta tai ystävyydestä olisi varmaankin kyse. Olisin kiitollinen kaikesta tiedosta kuviin liittyen. Olisi mielenkiintoista tietää enemmän näistä kuvissa esiintyvistä autoista? Tietääkö kukaan voiko tuota sotilasta yrittää jäljittää kuorma-autossa näkyvän numeron perusteella? Entä pystyykö normaali tallaaja etsimään jotain tietoja noiden siviiliautojen rekisterinumeroiden perusteella?

Toisessa kuvassa oli teksti "Leslie, Tyynenmeren Havaijin saarella" eli todennäköisesti kuvassa olevan miehen nimi on ollut Leslie. Lisäksi kuvasta voi päätellä, että hän on amerikkalainen sotilas Havaijilla toisen maailmansodan aikana. Nojailisiko hän omaan kuorma-autoonsa eli olisiko hän ollut kuorma-auton kuljettaja? Kuorma-auton kylkeen on maalattu miehen käsivarren yläpuolelle numerosarja W-468092. Kertoisiko tämä numero jotain esimerkiksi kyseisestä joukkoyksiköstä?

Toisesta kuvasta ei ole sen enempää tietoja. Uskoisin että kuva on otettu Yhdysvalloissa, koska kuvatekstissä mies kehui bensiiniä halvaksi ja autojen rekisterikilvet ovat Michiganin osavaltion.

Kaikki tieto kuviin liittyen on tervetullutta.

Tuulakki
05.01.11, 11:02
Tässä osoite Michiganin Hancockissa, josta voit kysellä kuvista lisää:

Finnish American Heritage Center and Historical Archive
http://www.finlandia.edu/finnish-american-heritage-center.html

Toiminnasta kerrotaan mm., että

"Perinnekeskuksessa sijaitsevat Amerikansuomalainen Historiallinen Arkisto, "The Finnish American Reporter" -sanomalehti, taidegalleria ja auditorio ovat amerikansuomalaisen yhteisön linkki kulttuuriinsa ja Suomeen."

"Perinnekeskuksen alakerroksessa sijaitsevassa Amerikansuomalaisessa Historiallisessa Arkistossa säilytetään maailman suurinta amerikansuomalaista perinnekokoelmaa. Arkistomateriaalin lisäksi kokoelmaan kuuluu sukututkimusmateriaalia, aineistoa liittyen suomalaiseen kulttuuriin, museoesineitä ja Pohjois-Amerikan suurin amerikansuomalaisen taiteen kokoelma."

Ota yhteyttä esim. lehden toimitukseen. Mieluiten englanniksi.