PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kolahtaako?


Juha
06.12.10, 18:46
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Edes+ihmeet+eiv%C3%A4t+riit%C3%A4+marisijoille/1135262169229


Yksi lempivideoistani internetissä on amerikkalaisen koomikon Louis C.K.:n (http://www.hs.fi/haku/?haku=Louis+C.K.%3An) ”Everything’s Amazing and Nobody’s Happy”. Siinä koomikko kuvailee, miten kiittämättömiä ihmisistä on tullut teknologia suhteen.
Kuka vielä muistaa vanhat, langalliset puhelimet, joissa oli pyöritettävä numerolevy? Tai sen, että laskut piti käydä maksamassa pankissa? Harva meistä muistaa aikaa ennen reittilentoja. Matka Pariisiin kesti päiviä, ei tunteja.
Nyt maailma kaatuu, jos Lapin mökillä netti alkaa tökkiä ja lapset eivät voi katsoa Ylen arkistosta iltasatua. Tai kun Lontoon-lento on tunnin myöhässä ja kännykkä ei ala toimia heti laskeuduttuasi.


Erinomainen kolumni - kolahti itselle kuin metrinen halko


Juha

Ossian
07.12.10, 00:26
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Edes+ihmeet+eiv%C3%A4t+riit%C3%A4+marisijoille/1135262169229




Erinomainen kolumni - kolahti itselle kuin metrinen halko


Juha

Kyllä minuun ainakin kolahti :)

Minä muistelen kaiholla aikaa ennen tietokoneita. Silloin oli sukututkijan tietoja muilta sukututkijoilta saadakseen muistettava laittaa kirjalliseen tiedusteluun ainakin vastauskuori varustettuna omalla nimellä ja osoitteella. Kaikkein tärkeintä oli muistaa laittaa palautuspostimerkki. Ilman sitä oli turhaa odotella vastausta. - Aika entinen ei koskaan enää palaa....
___________________
Ystävällisesti
Ossian Mesterton (http://www.mesterton.net)
of that (http://www.mesterton.net/kolmensuora.htm) Ilk
On olemassa kolmenlaisia matemaatikoita - niitä, jotka osaavat laskea ja niitä, jotka eivät. -Enrico Bombieri

Erkki Järvinen
07.12.10, 07:00
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Edes+ihmeet+eiv%C3%A4t+riit%C3%A4+marisijoille/1135262169229




Erinomainen kolumni - kolahti itselle kuin metrinen halko


Juha

niinpä itselläni on lankapuhelin - myös sellaisella pyöritettävällä numerolevyllä! Pankissa meillä täällä ei voi käydä ollenkaan kun konttori on suljettu omasta kylästä, pankkiin pitäisi lähteä parinkymmenen kilometrin päähän, siis linja-autolla joten kyllä kalliiksi tulee jos aikoo laskut maksaa pankin tiskillä. Ei ole Pariisissa eikä myöskään Lapissa tullut käytyä eikä ole ollut koskaan minkäänlaista tarvettakaan, on meinaan herttasen samantekevää millä aikataululla nuo lentokoneet kulkevat - joutaisivat pysyä aivan hyvin maassa. - No kännykkä puhumiseen tarkoitettuna on tietysti joskus hyvä. Televisiokanavia voi aivan hyvin karsia ja muutoinkin voisi järkeä käyttää ohjelmien sijoittelussa. Joulukortit olemme aina lähettäneet oikeina postikortteina ja 1. luokan postimerkillä varustettuna. Niin pidempiä matkoja ei ole tarvinnut tehdä mitä nyt linja-autolla 20 km säteellä. Kauppaliikkeitä ei ole tässä lähellä muuta kuin Siwa ja edemmäksi ei juuri kannata lähteä. Joulusauna lämmitetään puita polttamalla ja Jouluaterioita valmistettaessa ei ole mitään mikroaaltouuneja eikä digitaalinäyttöjä. Jos joskus sattuu sähkökatko tulla niin ei ole mitään hätää, puuta on mitä polttaa ja kynttilöitä millä saa valoa. - Ei ole tarvinnut marista mistään, että semmosta täällä maaseudulla.

Tuulakki
07.12.10, 18:15
Kyllä minuun ainakin kolahti :)
- Aika entinen ei koskaan enää palaa....


... onneksi, sillä entisaikoina ei ollut kivaa odottaaa kaksi viikkoa särkevän korvan kanssa lääkärille pääsyä!

Kahdenlaisia ajatuksia herättävä video!

Jos huipputehokkuuden huipputeknologia on valjastettu piiskaamaan meitä aina kiihtyvään työtahtiin, niin eikö sen pitäisi pelata myös vapaa-aikanamme, kun kalliit mainostoimistojen mainokset ovat saaneet meidät ostamaan huippuhienoja vempaimia? Nousevat elintasovaatimukset ja sen myötä saatu menevän miehen maine ovat tehneet meistä suorittavia robotteja harrastuksissammekin. Niin kauan kuin ihannoimme lehtien palstoilla superperheitä ja superihmisiä, neuroottisuus myynnin volyymiin tähtäävien heikkotasoisten vempaimien ja palveluiden toimivuuden puolesta leviää edelleen. Ilman niitä emme ole superihmisiä. Joidenkin mielestä. Ei minun tai sinun!

Kuka ostaisi aikakauslehden, jos siinä olisikin joka numerossa usean aukeaman verran tarinaa onnellisesta perheestä, joka nauttii viikonloppuna lasten kanssa pulkkamäessä laskemisesta ja peseytyy illalla omassa pihasaunassa ja vetäytyy sitten vanhan, alle sadan neliön omakotitalonsa suojaan yöpuulle iltapuuron jälkeen? Ei kukaan! Meidänhän pitää samaistua ja eläytyä elämisen sijasta!

Media mainoksineen on siitä veikeä väline, että ensin se opettaa meille temput, miten tulla "arvostetuiksi" kansalaisiksi ja kun olemme ne oppineet, niin se alkaa sormi pystyssä opettaa meille tempuista irtipääsemistä... Videon viisastelijan jotkut ajatukset voi lukea hieman käänteisestikin: hän varmaan epäilee vahvasti, että 50-luvulla varttuneet lapset eivät muista enää mitään...:) Tosiasia lienee, että harva ihminen haluaisikaan niiltä ajoilta takaisin muuta kuin elämän parhaat puolet.

Lähdenpä tästä nyt parsimaan yhden sukupuuni miespuoleisen edustajan villasukkia... - noita mainioita entisajan keksintöjä.:D: