PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Alma Silventoinen


Heikki Koskela
04.12.10, 12:58
Toivo Kuula mainitsee eräässä yhteydessä tutustuessaan Almaan ennen avioeroaan, että hän olisi kaukaista sukua Alma Silventoiseen. En kuitenkaan löydä Hiskin tai SSHY:n kautta mitään merkkejä heidän yhteisistä sukulaisistaan ta esivanhemmistaan.

Alma Silventoinen syntyi Pietarissa 24.1.1884 Peter Silventoisen ja Johanna Häggsonin avioliitosta. Muuttivat kyllä myöhemmin Suomeen mutta ainakin minulta Kuulan mainitsema sukulaisuus-suhde on jäänyt salaisuudelsi. Olisiko Alma tulkinnut sukulaisuuden tarkoittavan henkistä sidettä laulua opiskelevaan Almaan tuolloin? Onko olemassa asiasta jollakin tutkijalla tietoa?

Anu Fagerström
04.12.10, 16:19
Toivo Kuula ja Alma Silventoinen vihittiin avioliittoon vuonna 1914 Skinnarilan tilan päärakennuksessa, jonka Pekka Silventoinen oli rakennuttanut 12 vuotta aiemmin. Pariskunta sai vuonna 1917 tyttären Sinikan.
Anu Fagerström

Heikki Koskela
04.12.10, 17:02
Kiitos Anu Fagerströmille tiedosta. Vuonna 1906 Alma kertoo päiväkirjassaan:
"Toivo Kuulan kanssa puhelin paljon eri säveltäjistä ja muutakin. Hän sanoi olevansa vähän sukua mulle ja tiesi äidin elämäkerran pääkohdat. Olisihan tuo hauskaa, kun olisi säveltäjän kanssa sukulainen, ja kehittävää on hänen kanssaan seurustella."

He menivät siis naimisiin 8 vuotta myöhemmin.