PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Julkaistut sotakuvat


MetsäTonttu
27.11.10, 16:10
http://agricola.utu.fi/keskustelu/viewtopic.php?t=573&

2006 julkistettiin liuta noita salattuja sotakuvia, sota-arkisto jonne kuvat siirrettiin on ymmärtääkseni kansallisarkisto. Mutta onko ne kuvat nyt sitten Sörnäisissä vai Hallituskadulla? Sörnäisissä vissiin.. :D:? Mutta kuinkas niitä kuvia sitten pääsee tutkailemaan? Ja maksaakos se paljonkin :(? Kun en ole noissa arkistoissa vielä vieraillut, niin ois kiva tietää vähän miten niissä hommat menee :rolleyes:.. Tuolla Sörnäisissä kun näyttäs olevan kaikkea mielenekiintosta aineistoa sotilaskantakortit yms. niin miten niitäkin sitten pääsee kattelee & hinnasto? Neuvoja ja kokemuksia, kiitän :oo:

kkylakos
27.11.10, 20:29
Ent. sota-arkisto on nykyään Kansallisarkiston Sörnäisten toimipiste tai jotain sinne päin. Tullaan sulkemaan jonkin ajan kuluttua, mutta kunnes toisin ilmoitetaan, niin suurin osa sotaisista aineistoista on edelleen siellä. Aukioloajat niukat, mutta jos on kiinnostusta aiheeseen niin paikan päälle kannattaa mennä. Kopion esim. kantakortista voi kyllä tilata myös kotiin. Lukuunottamatta terveystietoja, kortin saamiselle ei ole ymmärtääkseni esteitä.

Valokuvista en osaa sanoa mitään, mutta henkilökunta voinee kertoa joko sähköpostitse tai tiskin takaa. Pääsääntöisesti henkilökunnan osaamista ja palveluhalukkuutta on kyseisessä arkistossa kehuttu.

Sota-arkiston aineistojen luettelo Aarre löytyy sivulta http://www.arkisto.fi/fi/aineistot/ .

risto
27.11.10, 20:42
hei
tiedätkö onko siellä tiedot lotista, jotka olivat armeijan hommissa, tai rintamalla.
äitini oli valkeasaaressa vielä 10.6 -44.
risto

kkylakos
27.11.10, 20:58
En ole onnistunut löytämään lähdettä oman isoäitini palveluksesta, mutta paikallisten lottajärjestöjen arkistossa voi onnistaa (?). Näitä on Sota-arkistossa, mutta myös muualla, esim paikkakunnalla.