PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tevalan kylä ja Clemis niminen talo Taipalsaarella


Jokimies
24.11.10, 16:08
Aviopari Johan Andersson ja Elin Philipsdotter saivat Anna nimisen tyttären vuonna 1766 Taipalsaarella Tevalan kylässä ja Clemis nimisessä talossa vuonna 1766. Merkinnässä on todennäköisesti virhe eli kylä olisi Clemi ja talo Tevala, sillä Lemiltä löytyy edelleen Tevalanniemi ja hiskistä Tevalan talo.
Avioparista ei löydy hiskissä muita merkintöjä Taipalsaarelta. Ei syntymiä, ei vihkimisiä, ei kuolemia. Sitten Säkkijärvelle ilmaantuu samanniminen pariskunta noin vuonna 1768, joiden sukunimenä mainitaan Tevalainen. He saattavat olla sama aviopari. Onko kukaan sattunut tutkimuksissaan törmäämään ko aviopariin Lemillä?
Säkkijärven aviopari saa 5 lasta lisää Säkkijärvellä. Matti ja Antti heillä oli ennestään, mutta Annaa heillä ei ole rippikirjojen mukaan. Elin oli syntynyt noin vuonna 1741.

Jokimies
20.12.10, 23:33
Säkkijärven seurakunnan tietoja on digitoitu kansallisarkistossa ja sieltä löytyi muuttokirjoja vuosilta 1744-1835. Luettelon löytyminen oli hiukan hankalaa, sillä sana Säkkijärvi ei riittänyt, vaan piti kirjoittaa Säkkijärven seurakunta. Tämän vuoksi en ollut löytänyt aikaisemmin tuota luetteloa. ( Ohjeet pitää lukea... )
Sieltä sitten Juho Antinpojankin muuttokirja Savitaipaleelta löytyi. Allekirjoittanut henkilö oli P. Heintzin. Ehkä Savitaipaleen pastori. Tevala sijaitsee lähellä Savitaipaleen ja Taipalsaaren kirkonkyliä ja lähellä rajoja, joten Lemillä asuvan henkilön lapsi merkitään Taipalsaaren kirjoihin ja muuttokirja saadaan Savitaipaleelta.