PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Perheen tarina -kirjoituskilpailun palkitut


P. T. Kuusiluoma
20.10.07, 13:47
Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n Perheen tarina -kirjoituskilpailu järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa. Tänä vuonna kilpailussa oli ensimmäistä kertaa sarjajako, kolme sarjaa eripituisille kirjoituksille. Palkituissa kirjoituksissa taitava sanankäyttäjä oli tarttunut koskettavaan aiheeseen.


Voittajat olivat:

Sarja A (lyhyet tarinat)
Teuvo Ikonen (Helsinki): Pojat, pitäkää äidistä huoli

Sarja B (keskipitkät tarinat):
Ritva Rajander-Juuti (Vantaa): Juhannusruusujen talo

Sarja C (pitkät tarinat):
Maija Vainio (Helsinki): ...vaikk ois kalma kaulaluilla – Pelottoman piian tarina

Kilpailun tarkoituksena on kannustaa sukuharrastajia esittelemään sukuaan tarinan muodossa. Aiheena ovat perheen tai suvun piiriin kuuluvat tarinat. Kertomuksen kohteena voi olla suku, sen osa, perhe tai yksittäinen henkilö.

Kilpailutöitä julkaistaan Vantaan Seudun Sukututkijoiden jäsenlehdessä Sukurissa. Parhaista kirjoituksista on koottu vuonna 2005 kirja Perheen tarinat I.

Perheen tarina -kirjoituskilpailu järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2000 ja siitä lähtien joka vuosi. Alusta alkaen kilpailu on ollut kaikille avoin. Osallistujat käyttävät kilpailussa nimimerkkiä. Palkituissa on ollut niin Vantaan Seudun Sukututkijoiden jäseniä kuin muitakin kirjoittajia.

Raatiin kuuluivat informaatikko ja sukuharrastaja Maija Parviainen (puheenjohtaja), fil. maist. ja sukuharrastaja Pirkko Taskinen ja Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n varapuheenjohtaja Ari Vesola.

Lisätietoja:
Vantaan Seudun Sukututkijat ry
Maija Parviainen, raadin puheenjohtaja
puh. 040 779 1753
maija.parviainen*iki.fi