PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sigrid Sofia Serafia/Emerentia Grahn


Juha
22.11.10, 10:44
Kyseinen neiti vihittiin 1895 Turussa hatuntekijä Johan Ferdinand Hagelbergin kanssa. Neidin "svägerska" oli Jenny Lemström.
Lisäksi on perimätieto, jonka mukaan Sigrid oli kotoisin Turusta.

Myöhemmin Hagelberg perheineen matkasi Yhdysvaltoihin.


Tunnistaako kukaan tätä neiti Grahnia - ketkä olivat hänen vanhempansa?

Helena V.
22.11.10, 15:10
Hei Juha,

En tunnista, mutta Hagelberg-nimi esiintyy naimattoman liikemies Kuno Oskar Algoth Grahnin (24.9.1853 Juuka - 18.12.1923 Tampere, vht varapastori Jonas Gabriel Grahn ja Fredrika Gustava Tandefelt) yhteydessä Tampereella:

Tampereen Sanomat no 98, s. 2, 23.8.1884:
"Päätös painojutussa. Keis. senaatin päätös tuossa tunnetussa painojutussa kaupunkimme »vuoden 1882 takseerauslautakunnan jäsenten, kantajina ja konttoristi Kuno Grahn'in sekä kirjakauppias E. Hagelbergin, »vastaajina, välillä, on nyt saapunut asianomaisille ja on päätöksessä tuomittu konttoristi Grahn 75 markan sakkoihin loukkaamista lauseista takseerauslautakuntaa vastaan sekä kirjakauppias Hagelberg yhtäläiseen sakkoon sen vuoksi, että hän sanomalehden vastuunalaisena toimittajana oli loukkaamat lauseet ottanut Tampereen Sanomiin. Vastaajille myönsi senaatti oikeuden painattaa asiakirjat tässä riidassa."

t. Helena V.

Juha
22.11.10, 15:18
Jep kiitos kommentistasi.

Tuo on käsittämätön yhteensattuma, sillä tuo Emil on taas eri Hagelberg-sukua kuin tämä sukulaismieheni.


Sen verran tuli lisätietoa, että Jenny Lemström oli oikeasti Jenny Eufrosyne Grahn - hänen miehensä taasen oli Albert Fredrik Lemström.

Täytyy lähteä maakunta-arkistoon :)


t. Juha