PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Portano -suku


Kovanen
20.11.10, 18:26
Tervehdys!

Mistä päin suomenniemeä kannattaisi etsiä Portano-sukua? Kaikki tähän sukuun liittyvä tieto on tervetullutta, kuten vihjeet myös.

Tapani Kovalaine
20.11.10, 18:40
Helposti löytyy Hiskin avulla Portanoja, mutta sehän on Portaanoja.
Löytyy hyvin monia henkilöitä, joiden nimi on Portana.
Nyt tarvitaan kyllä lisävinkki, miksi Portana ei käy - miksi pitäisi olla Portano? ;)

espoon-lasse
21.11.10, 20:46
Sukunimi Portano on ilmeisesti suomalaistettu muoto sukunimestä Porthan. Vuosina 1927 ja 1936 tehtiin yhteensä noin 10 nimenmuutosta, jotka näkyvät SSS:n nimenmuutoksia-osastossa. Sivuille pääsee helposti googlettamalla hakusanalla Nimenmuutokset tai Nimenmuutoksia.

Koska kyseessä on lähellä nykyaikaa olevista muutostiedoista, en voi mainita henkilötietoja, mutta voinen kysymykseen "missäpäin" vastata, että he asuivat Viipurissa, Tohmajärvellä ja Jyväskylässä.

Terveisin espoon-lasse

tampereen flikka
15.01.11, 15:36
Portano sukunimi on todellakin suomennettu nimestä Porthan. Isoäitini sisar Anna Weckman muutti Tampereelta Viipuriin 1915 ja pääsi siellä Porthanin kultasepänliikkeen työntekijäksi. Myöhemmin kun liikkeen silloinen omistaja Willhelm? Porthan jäi nuorena leskeksi hän nai Annin ja he saivat kolme tytärtä Marja, Eeva ja Leena nimiset. Kun Porthan, joka sen ajan villityksessä oli suomentanut nimensä Portanoksi kuoli, niin Anni jäi yksin viemään eteenpäin tyttäriään ja kultasepänliikettä. Muutti sitten josssain vaiheessa Helsinkiin. Ajankohtaa siitä en tarkalleen tiedä.
Muistan, että olen Anni-tädin tyttösenä tavannut muutamia kertoja kun hän kävi Tampereella tapaamassa sisartaan ( äidinäitiäni) joskus 50-60 luvulla. Anni oli nuorin sisarusparvestaan.

tampereen flikka

Kovanen
15.01.11, 16:17
Tervehdys!

Kiitos vastauksistanne. Kysymykseni tällä foorumilla Portanoista liittyi tuttavani kiinnostukseen ja hänen esittämäänsä kysymykseen suvustaan kuultuaan harrastuksestani.

Kuulostellan ja katsastellaan jatkoja. Mielihyvin levitän tätä hienoa harrastusta.

Terveisn Eila

Ahma
16.12.11, 00:14
Ellen ihan väärin muista, oli erään "kansakunnan kynttilän" sukunimi juurikin tuo opintieni alkuaikoina. Katse vain pysähtyi tuohon nimeen ja se soitti jotain "kelloa" päässäni. Täytyy koettaa muistella lisää....:confused:

Kovanen
16.12.11, 12:23
Tervehdys!

Ahma, Kemin seudulla on ollut joitakin kymmeniä vuosia sitten Portano-niminen opettajapariskunta. Täällä en kirjoita heistä sen enempää, koska ovat niin nuoria henkilöitä.

Terveisin Eila