PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Soini - Rautalampi


Erkki A Tikkanen
19.10.07, 13:43
Hei,
onko kukaan törmännyt Soini-sukuun Rautalammin seudulla. Marketta Pekantytär Soini meni 4.2.1700 Rautalammilla naimisiin Taneli (Daniel) Hännisen kanssa.
Onko kenellekään tuttu pariskunta?

Julle
07.02.08, 22:56
<onko kukaan törmännyt Soini-sukuun Rautalammin seudulla. Marketta Pekantytär Soini meni 4.2.1700 Rautalammilla naimisiin Taneli (Daniel) Hännisen kanssa.
Onko kenellekään tuttu pariskunta?>

Ei ole, mutta samaa Rautalammin ensimmäistä rippikirjaa olen kyllä selannut minäkin Knuutilan kylän kohdilta tosin!

Löydät kumminkin jotain lisää perheestä ja sukulaisista tuolta Hännilän talon sivulta!
http://www.genealogia.fi/jm/rautalampi/bia1/92.html

Tutkimisiin

hessu 07
08.02.08, 12:19
Hei,
onko kukaan törmännyt Soini-sukuun Rautalammin seudulla. Marketta Pekantytär Soini meni 4.2.1700 Rautalammilla naimisiin Taneli (Daniel) Hännisen kanssa.
Onko kenellekään tuttu pariskunta?

*****************
Hei!
Löysin seuraavaa:
Genealogian sivuilta, maakunta 11, srk. Rautalampi, valitse "kaikki", etunimeksi "Margareta", patronyymi "Pekantytär". Tästä pitäisi löytyä Danielin ja Margaretan lapsia ainakin 3 - 4 kpl, syntymäaikoineen. Tosin Danielin sukunimeksi on merkitty virheellisesti jokin muu kuin "Hänninen" :(

Hessu 07 :p:

Erkki A Tikkanen
08.02.08, 13:41
Hei,
kiitokset vastauksista. Hännisten tiedot ovat tuttuja, etsinkin lähinnä Danielin/Tanelin puolison sukua. Mistä Marketta/Margetha ja isänsä Pekka Soini ovat kotoisin, se askarruttaa. Heitä kun ei löydy oikein mistään lähistöltä.

(Tanelin sukunimen kirjoitustapa vaihtelee aikamoisesti, Hänninen luettu jopa Hamuseksi, en ole katsonut alkuperäisestä olisiko todella niin huonosti luettavissa. Kyllä HisKiin tällaiset virheet pitäisi pystyä korjaamaan!)

TerhiA
09.02.08, 10:53
[quote=Erkki A Tikkanen;11079]
Hännisten tiedot ovat tuttuja, etsinkin lähinnä Danielin/Tanelin puolison sukua. Mistä Marketta/Margetha ja isänsä Pekka Soini ovat kotoisin, se askarruttaa. Heitä kun ei löydy oikein mistään lähistöltä. (Tanelin sukunimen kirjoitustapa vaihtelee aikamoisesti, Hänninen luettu jopa Hamuseksi, en ole katsonut alkuperäisestä olisiko todella niin huonosti luettavissa.) [quote]


Tarkistin HisKin lähteestä eli siis Rautalammin SSS-syntyneet, ja tässä tapauksessa tallentaja on kirjoittanut näkemänsä aivan täsmälleen samanlaisena. SSS- tietueessa on todellakin erittäin selvästi Hamunen - mikä siis oikeasti pitäisi olla Hänninen. Hamusiakin alueella kyllä näkyy.

Soini-nimisiä ei alueella ole, joten Margeta on ilmeisestikin jostain aivan muualta. Lieneekö tullut piikomaan Rautalammille.
Pikakatsauksella en lähivuosien kastetodistajissakaan nähnyt Soineja.
Vuosien 1684, 1694 ja 1706 Suur-Rautalammin henkikirjoissa ei näy ainuttakaan Soini-nimeä.

/_ TerhiA _\

Erkki A Tikkanen
09.02.08, 14:53
Hei Terhi,
kiitokset tutkailuista :)

Varsinkin nuo henkikirjatiedot olivat vahvistusta sille, että Soini on jostain muualta ja nimenomaan se on Margeta, joka on tullut, ehkä piikomaan, tai sitten suoraan avioon.

Pitää laajentaa aluetta, kyllähän Soinit nyt pitäisi löytää!