PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Tawaststjerna | Venäläisen sukututkijan kysely


oivabagge
18.10.07, 14:38
Terve sukututkijat.
Olen saanut yllättävän kyselyn Venäjältä. Koska esitetyt kysymykset ovat olleet jo aikaisemmin sukututkijoiden keskusteluissa mukana, haluan tuoda saamani kirjeen yleiseen tietoon.
Oiva Bagge

----- Original Message -----
From: "alexander gupalov" <gupalov*list.ru>
To: <oiva.bagge*pp.inet.fi>
Sent: Monday, October 15, 2007 10:32 PM

Hello Oiva
My name is Alexander Gupalov.
My great grand father was Karl Hjalmar Tawaststjerna. And there were Anna Elisabeth Bock and Gustaf Wilhelm Heideman among his ancestors.
I am currently collecting all information about my family.
I have found a topic ANNA ELISABETH BOCK on the forum of www.genealogia.fi (http://www.genealogia.fi/)
But I don't neither speak finnish nor swedish.
So I can't understand anything.
I would like to ask you to do me a favour. Can you write me in English what you know about ANNA ELISABETH BOCK and her ancestors if it's possible.
Best regards
Alexander Gupalov
---------------------------------------
Sukututkijoiden arkistosivuilta löytyi eräille sukututkijoille 21.2.2006 lähetetty, alla oleva, kirje. Löytyneiden tietojen mukaan kysymyksiin on vastattu. Nähtävästi vastaukset eivät ole tyydyttäneet, koska Alexanderin piti lähettää sama kysely uudestaan – ainakin minulle.
Tutkittuani vastauksen laatimiseen ja kääntämisen vaadittavaa suurta työmäärää, en voi ryhtyä Alexanderia auttamaan. Edessä saattaa olla pohjaton suo.
Onko kenelläkään halua ryhtyä Alexanderille asiaa selvittämään?



From: Sasha Gupalov <s.gupalov at pauldavisandpartners.com (http://mail2.genealogia.fi/mailman/listinfo/suku)>

HELLO
MY NAME IS ALEXANDER
MY GRANDMOTHER WAS OLGA TAWASTSTJERNA
HER FATHER WAS KARL HJALMAR WILHELM TAWASTSTJERNA
HIS ANCESTOR WAS ERIK TAWAST-TAWASTSTJERNA
(SON OF HENRIK MATTSON TAWAST)
MATTS HENRIKSON
HENRIK JONSSON TAWAST

I have found in internet your discussion about Erik Tawast Tawaststjerna
and Tawast family
I wonder if you could send this information to me in english
because I don't understand finnish
Best regards
Alexander

Heikki Koskela
18.10.07, 17:59
Voisin kokeilla selvittää asiaa hänelle. Koko hänen kysymänsä suku on selvitetty Oskar Tawastsjernan kokoamassa kirjassa: Ättartaflor...". Luulisi, että Oskari on ainakin oman sukunsa kirjannut mahdollisimman hyvin mainittuun kirjaansa. Koneellani ei ole mitään ko. suvusta, mutta aikaa myöden voisin selvittää hänen esivanhempiansa. Jos hänen isoisoisänsä on Karl Hjalmar Wilhelm Tawastsjerna, niin hänet löytää ko. kirjasta. Olgaa ei enää ole.

Hänen sähköpostinsa lienee gupalov at list.ru. Mikäli sopii, kirjoitan hänelle vastauksen ja sidon itseni jonkinlaiseen piinaan hetkeksi.

Aarne Stadius
18.10.07, 20:23
Alexander Gupalov lähetti myös minulle suoraan mailin noin viikko sitten. Osoittautui että hänen esi-isänsä on Fritiof Tavaststjerna (1824-1896) joka on minun Johanna Tavaststjernan veli. Lähetin hänelle näiden esipolviraportin niin pitkälle kuin se on hallussani.

Aarne Stadius

Heikki Koskela
19.10.07, 05:13
Herättyäni tänä aamuna huomasin eilen kirjoittaneeni virheellistä tietoa. Kirjoitin vahingossa sukunimen väärin puhuessani hallussani olevasta kirjasta "Ättartaflor...." jne. Tekijä ei suinkaan ole Oskar Tawastsjerna vaan Wasastjerna.
Tawaststjerna-suvusta on kyllä kirjassa tietoa, mutta en tiedä sen tarkkudesta sanoa enää mitään.

Pitänee kait odotella kyselijän reaktioita ja vetäytyä asiasta vähän taaemmaksi, varsinkin kun Arne Stadius on jo laittanut hänelle tietoa.

Tuiju Olsio
19.10.07, 09:56
Minäkin sain saman kyselyn tältä Alexanderilta. Vastasin eilen hänelle, että tietoa on tulossa SukuForumin jäseniltä. Itselläni ei ole mitään tietoa kysymistään henkilöistä, enkä löytänyt täällä Forumilla näitä käsitelleenkään.

Sariainen
19.10.07, 17:32
Mielestäni Jully Ramsayn kirjassa on tietoa Bock suvusta.
en tarkemmin katsonut löytyisikö kyseinen Anna.
Terv. SARIAINEN :rolleyes:

Sami Lehtonen
19.10.07, 18:55
Mielestäni Jully Ramsayn kirjassa on tietoa Bock suvusta.
en tarkemmin katsonut löytyisikö kyseinen Anna.
Terv. SARIAINEN :rolleyes:

Terve!

Tuo Anna Elisabet Bock näyttäisi olevan Jakob Wolmar Bock (från Lachmes) ja Anna Elisabet Armfeltin tytär. Lähde: Carpelan, Tor. Armfelt, s. 54, T2. Ättartavlor för de på Finlands riddarhus inskrivna ätterna, Band I. Helsingfors 1954

Seppo Niinioja
19.10.07, 20:53
Terve!

Tuo Anna Elisabet Bock näyttäisi olevan Jakob Wolmar Bock (från Lachmes) ja Anna Elisabet Armfeltin tytär. Lähde: Carpelan, Tor. Armfelt, s. 54, T2. Ättartavlor för de på Finlands riddarhus inskrivna ätterna, Band I. Helsingfors 1954

Liitynpä minäkin joukkoon tummaan: Kaveri lähestyi aikanaan kai pari vuotta sitten muistaakseni yksityisesti Leo Rantalaa, joka välitti kyselyn minulle. Kirjoitin tälle Alexanderille eli Sashalle(?) joitakin perustietoja ja tarjouduin kaivamaan enemmänkin tietoa esille, mutta hän ei ehkä ole vastannut tai sitten asia on minulta unohtunut. Nyt hänellä lienee varaa valita.

Seppo Niinioja

Markku_Tahkokorpi
10.09.08, 19:48
Sasha on diminutiivimuoto Aleksanterista joten samasta henkilöstä on kysymys.

Leffe
17.09.08, 18:29
Minusta tuntuu, että on kyse everstiluutnantti Carl Hjalmar* Wilhelm Tavaststjernasta, joka syntyi v. 1867. Hjalmarin ensimmäinen vaimo oli nimeltään Chaplinski ja toinen Davitinov. Toisessa avioliitossa syntyi neljä lasta, joista Olga oli nuorin, syntynyt 1910. Hjalmarin isä oli kenraalimajuri Frithiof Alarik* Tavaststjerna, jonka kahdessa avioliitossa syntyi 14 lasta. Hjalmar oli ensimmäisen avioliiton nuorin. Minun isoäitini Naema syntyi Kazanissa toisessa avioliitossa.
Alarik Tavaststjernan isä oli majuri Jakob Johan ja isoisä luutnantti Jakob Pontus, jonka isä oli Alexanderin mainitsema Erik Wilhelm Tavaststjerna. Tämä oli naimisissa Anna Elisabeth Gustafsdotter von Heidemanin kanssa (s. 28.10.1710 Asikkalassa, k. 18.12.1783 Maaninkaalla). Anna Elisabethin vanhemmat oli Gustaf W Heideman (s. n.1680, k. 20.8.1713) ja Anna Elisabeth Bock (s. 1690, k. 2.3.1756, Joroisissa). Syntymä- ja kuolintiedot ovat Mormoonien kirjoista, joten niiden tarkkuuteen voinee ehkä suhtautua pienellä varauksella.
Joku, joka on ollut yhteydessä Alexanteriin uskoo, että ylläolevasta voisi olla hyötyä hänelle, voisi ehkä ystävällisesti välittää eteenpäin.

Leffe
17.09.08, 19:25
Päätin yrittää kommunikointia Alexanderin kanssa ja lähetin ylläolevan tiedon sekä vähän muutakin osoitteella: s.gupalov*pauldavisandpartners.com (s.gupalov*pauldavisandpartners.com) Valitettavasti viesti ei mennyt perille. Onko tietoa muusta osoitteesta?
Leif Hernberg

Jukka Blomqvist
17.09.08, 21:34
Hei! Olen ollut Alexanderiin yhteydessä (gupalov*list.ru) ja lähetin hänelle yhteenvedon hänen suomalaisista esivanhemmistaan. Hän kiitti saamastaan aineistosta, mutta tutustumiseen saattaa mennä aikaa; sen verran suuri esivanhempaintaulu on, eli kommentteja en ole vielä saanut.
Tietoni ovat yhteneväiset Leffen kanssa, paitsi että minulla on Hjalmarin toisena vaimona Sofia Borovitinov, s. 24.5.1878. En nyt pääse tarkistamaan lähdettäni. Toivotaan, että Sasha osallistuu itsekin jossain vaiheessa keskusteluun.

Leffe
18.09.08, 08:35
Kiitos, Jukka. Olet oikeassa Carl Hjalmarin toisen vaimon suhteen. Sain pitkän vastauksen Alexanderilta ja hän vahvisti tietosi.
parhain terveisin
Leif Hernberg