PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Minne haudattiin Viaporissa kuolleet?


KristaN
20.10.10, 14:21
Esi-isäni työmies Ferdinand Hakenberg kuoli Viaporissa joulukuussa 1891. Koska Viaporiin ei haudattu siellä kuolleita, minne kuolleet haudattiin? Vietiinkö hänet kotiseudulleen Ilmajoelle vai haudattiinko Helsinkiin?

kkylakos
21.10.10, 08:42
Minkä seurakunnan huadattuihin hänet kirjattiin? Helsingin hautausmaista luulisi kirjallisuudesta löytyvän tietoa, oliko tuolloin muita kuin Hietaniemi käytössä.

Jäsensihteeri
21.10.10, 09:01
HisKin mukaan Ferdinand Hakenberg on haudattu Viaporin linnoitusseurakuntaan. Myös Edla Hakenberg on haudattu sinne.
Todennäköisesti hautausmaa on Hietaniemi tai sen vanhin osa Lapinlahden hautausmaa

Ystävällisesti
Tarja Piitulainen

Heikki Koskela
21.10.10, 09:38
Esi-isäni työmies Ferdinand Hakenberg kuoli Viaporissa joulukuussa 1891. Koska Viaporiin ei haudattu siellä kuolleita, minne kuolleet haudattiin? Vietiinkö hänet kotiseudulleen Ilmajoelle vai haudattiinko Helsinkiin?

Saattoiko hautaamispaikkaan vaikuttaa myös syy Viaporissa olleille? Minun yksi esi-isäni Jaakko Hoisko joutui Suomenlinnaan rangaistusta kärsimään ja kuoli siellä. Mutta Hiski toteaa hänet haudatun Alajärvelle vuonna 1831.

Tosin kyllä epäilen Hiskin tietoa. Tuohon aikaan oli melko rankka asia tuoda ruumis 400 kilometrin matkan hevoskärryillä Alajärvelle. Toinen vaihtoehto on sitten se, että hänet on päästetty kuolemaan kotiinsa.

skoykka
21.10.10, 15:39
Vallisaaressa on kai joskus ollut hautausmaa.

ReinoIlmari
21.10.10, 18:36
Eräs esi-isäni värväytyi Suomen Ensimmäiseen Meriekipaasiin vuonna 1831, jolloin joukko-osasto perustettiin.
Hän ja iso joukko hänen asetovereitaan kuolivat isorokkoon heti seuraavana vuonna 1832.
Jonnekin heidätkin on haudattu, mutta minne?

Jorma
22.10.10, 09:55
Museoviraston sivuilta
Hietaniemen hautausmaat Kuvaus Lapinlahdessa, Hietaniemessä ja Taivallahdessa sijaitsee laaja ja ainutlaatuinen eri uskontokuntien hautausmaakokonaisuus. Hautausmaat ilmentävät Helsingin kaupunkihistorian kehitystä sekä hautausmaa-, muistomerkki- ja puistosuunnittelun ihanteita 1800-luvun alusta nykypäivään. Hietaniemen evankelis-luterilaista hautausmaata vaalitaan kansallishautausmaana ja sinne on haudattu tieteen ja taiteen, kulttuuri- ja talouselämän sekä valtionhallinnon merkkihenkilöitä.

Hautausmaiden vanhin osa on etelässä sijaitseva Lapinlahden hautausmaa. Siellä ovat rinnakkain 1800-luvun alkupuolella perustetut ortodoksien, islaminuskoisten ja juutalaisten hautausmaat, jotka ovat syntyneet Viaporin linnoituksen suuren monikansallisen sotilaskeskittymän takia. Lapinlahden hautausmaista vanhin on ortodoksinen hautausmaa, jonne on haudattu mm. Viaporin päällystöä sekä ortodoksisen seurakunnan jäseniä. Lapinlahden ortodoksisen hautausmaan länsipuolella on Suomen sotaväen ja Islam-seurakunnan hautausmaat sekä vanha juutalainen hautausmaa.