PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hämeenlinnan ohjelma, syksy 2010


Teerijoki
14.10.10, 07:56
Keskiviikkona 27.10. FM Juha Vitikainen esitelmöi aiheesta ”Vankila-asiakirjat henkilöhistorian tutkimuksen lähteenä”.
Esitelmässä tarkastellaan samalla Hämeenlinnan vankiloiden keskeistä historiaa 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun alkuun sekä esitellään Hämeenlinnan vankiloiden asiakirja-aineistoa Hämeenlinnan maakunta-arkistossa sekä asiakirjojen käyttöä ja niiden mahdollisuuksia historian tutkimuksessa, erityisesti henkilöhistoriantutkimuksen näkökulmasta.

Keskiviikkona 17.11. Huom! Tämä tilaisuus järjestetään poikkeuksellisesti klo 15.30– 16.30.
FM Mervi Lampi: ”Miten aloitan sukututkimuksen”.

Keskiviikkona 1.12. FM, tutkija Hanna-Leena Autio esitelmöi aiheenaan ”Rovastintarkastuspöytäkirjat henkilöhistoriallisena lähteenä – esimerkkinä Ikaalisten emäseurakunta 1847”. Rovastintarkastuksissa käsiteltiin seurakunnan talouden ja pappien viranhoidon ohella myös seurakuntalaisten käytöstä ja avioelämää, jota saatettiin kuvata hyvinkin yksityiskohtaisesti. Rovastintarkastuspöytäkirjoista voi saada muita lähteitä täydentävää tietoa esimerkiksi alkoholinkäytöstä, väkivallasta ja perheiden toimeentulosta.

Kokous-ja esitelmätilaisuudet pidetään Hämeenlinnan maakunta-arkiston luentosalissa, os. Aittatie 2, 13200 Hämeenlinna alkaen klo 18 ja päättyen viimeistään klo 20. Tilaisuuksiin päästäkseen paikalle on saavuttava ennen klo 18.00, jolloin maakunta-arkiston ovet suljetaan.

Seuran kokous-ja esitelmätilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia. Osa tilaisuuksista voidaan järjestää yhteistyössä Hämeenlinnan maakunta-arkiston kanssa.

Seuran hallituksen jäsenet antavat ilmaista sukututkimusneuvontaa kaikkina esitelmäiltoina klo 17–18 maakunta-arkiston mikrofilmisalissa. Seuralla on lisäksi kaksi Suomen Sukututkimusseuran koulutuksen saamaa henkilötietoneuvojaa, joille voi lähettää sukututkimukseen ja henkilötietolain soveltamiseen liittyviä kysymyksiä sähköpostitse (paula.turkki*pp.armas.fi tai mervi.lampi*aina.net).