Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ristaluoma? | Teuva | Maria Ristaluoma? (s.10.02.1822)
Sain aikoinaan Teuvan kirkkoherranvirastosta virkatodistuksen, jossa Maria Josefintytär Ristaluoma (s.10.02.1822 Teuva )vihitään 05.12.1852 Jaakob Jaakobinpoika Niemi,myöh. Rönnlundin (s.02.10.1817 Teuva )kanssa. Nyt olen miettinyt,olisiko aikoinaan tullut kirjoitusvirhe ja sukunimi olisikin Ristiluoma?
Olisiko jollain tietoa Marian vanhemmista?
Entä onko Jaakobin vanhemmat Jaacob Josephsson Niemi s.01.09.1779 Teuva,Niemi
ja Susanna Johansdotter Harjunpää s.20.06.1783 Teuva,Harjunpää
Marialle ja Jaakobille syntyy s.05.04.1855 Karijoella poika Samuel Konstantin, joka vihitään Ida Maria Vilhelmintyttären kanssa s.05.05.1855, mutta missä Ida Maria on syntynyt? Karijoen seurakunnan kastekirjoista häntä ei löydy.
Paljon on kysymyksiä ensikertalaiselta, mutta toivottavasti joku jaksaa lukea ja ehkäpä vielä vastatakkin.
T:Tarja
Äskeiseen viestiin sen verran muutosta, että virkatodistus tuli Karijoen seurakunnasta.
Ja kun Samuel ja Ida Maria saivat tyttären Hulda Marian s.06.08.1880 Teuvalla,niin Samuelin sukunimi oli silloin Harjunpää. Mistähän se sukunimi tulee?
T:Tarja :rolleyes:
Marjo Toivonen
16.12.07, 11:26
Hei, tuo Maria Josefintytär Ristiluoma on isoäitini isoisän täti.
Marian vanhemmat ovat Joseph Henricsson Ristiluoma, s. 10.3.1789 Teuva, Ulrica Johansdotter, s. 28.12.1793 Teuva. Vihitty 22.5.1840 Teuva.
Minulta löytyy muitakin esivanhempia Marialle, jos olet kiinnostunut niitä saamaan. Marian puolisosta ja lapsista minulla ei ole tietoja.
Marjo
Heissan Marjo. Melkein arvasinkin että oli tulllut kirjoitusvirhe siihen sukunimeen.
Minulla on toi Joseph:in ja Ulrican vihkiaika muuten sama,mutta vuosi on1820. Minulla perustuu tämä Hiskin tietoon.Eli Joseph olisi Warala ja Ulrica Peura.Onko oikein? En ole kerinnyt arkistoon tarkistamaan. Hiskin mukaan heille syntyi melko monta lasta,josta Maria olisi toinen.
Marialle ja Jacobille syntyy yhteensä 8 lasta. Voin laittaa heistä tietoa sähköpostiisi,jos haluat.Se tieto perustuu Karijoelta saatuun virkatodistukseen.
Olen kiinnostunut Marian esivanhemmista,joten olisin kiitollinen jos jossain vaiheessa kerkiät kirjottelemaan.
Kenestä sisaruksesta sinä olet jatkanut eteenpäin?
T:Tarja
Erkki Arontaus
18.12.07, 17:21
Yksi lusikka lisää Ristiluoman soppaan.
Minun sukutaulussani ei kerrota mainitsemianne ristiluomalaisia, mutta samaa populaa lienemme. Ensimmäinen maininta Ristiluomasta on suutari Juho Antinpoika Ristiluoma (Korsbäck), olisiko tullut Närpiöstä. Syntynyt 1720 ja vihitty Liisa Olavintytär Muotion kanssa 19.10.1745. Liisa oli syntynyt 17.10.1725.
Heidän poikansa Antti Juhonpoika Ristiluoma, s. 15.10.1749 vihittiin Liisa Matintytär Frasan, s. 19.11.1749, kanssa.
Suvussamme on myös Waralaa ja Peuraa, mutta ei Harjunpäätä, joka nimi on myöskin Teuvalta ja muista lähikunnista tuttu.
Miehen sukunimi vaihtui usein hänen avioiduttuaan talon tyttären kanssa tai jopa hänen ollessaan talossa renkinä. Sukunimeä vaihdettiin useammin kuin karvalakkia.
Olisi mukava kuulla mitä Ristiluoma-kytköksiä löytyy.
Terv. EA.
Onkohan Ida Marian syntymäaika väärin? Teuvan Rippikirja 1891-1900 Kirkonkylä, sivu 699, No 22, Jokipii, Männistön torppa. Siellä on koko perhe lueteltuna. Ida Marian syntymäaika on 5.3.1858 ja tällä päivämäärällä löytyy Karijoelta Hiskilläkin. Nederbyn Vesterbackassa syntyy Joh.Wilh. Nokki -nimiselle rengille ja vaimolleen Lena Gretalle. Kutsumanimenä Wilh. on voittanut Joh:in.
Heissan Erkit!
Vielä ei ole tullut vastaan Frasaa tai Muotiota. Mutta voihan se olla, että jossain vaiheessa vielä tuleekin samoja Nimiä vastaan.
Olin laittanut Ida Maria syntymävuoden väärin,kyllä se on 1858. Kävin pari viikkoa sitten arkistossa ja löysin nuo samat vanhemmat Idalle.isä on Johan Vilhem Nokki ja hänen isänsä Johan Johansson Nocki. Johan Johanssonille oli merkattu nimen perään s.a 08.06.1791 ja Ulfsby.En löytänyt sitä sanakirjoista,mutta tarkoittaneeko se ulkopaikkakuntalaista?
T:Tarja
Kyllä Ulfsby on suomeksi Ulvila - nykyruotsiksi Ulvsby, seurakunta Porin puolessa.
Ulfsby, Ulvsby tarkoittaa Ulvilaa. Nocki nimeä löytyy näköjään sieltä. Ulvila ja Ulvsby ovat myös kylännimenä aika yleisiä, mutta syntymäpaikalla tarkoitettaneen tässä pitäjää.
Kiitos tiedosta. Nyt on taas johtolanka, mistä on hyvä jatkaa tätä "haaraa" eteenpäin.
Erkin edellisestä vastauksesta tiedän nyt, miksi isoäitini äidillä oli vihittäessä Männistö sukunimenään ja hänen vanhin tyttärensä meni naimisiin Jokipiin kanssa.
T:Tarja
Erkki Arontaus
20.12.07, 17:35
Onko tietoa männistöläisten etunimistä, jos ovat syntyneet 1900-luvun molemmin puolin? Tunnen ainakin yhden veljessarjan ja joitakin valokuviakin heistä joistakin on tallessa. Entä Jokipii? Jalasjärvellä on senniminen kylä, mutta sukunimenä heitä on ollut Teuvalla.
Matti Lund
20.12.07, 22:27
Onko tietoa männistöläisten etunimistä, jos ovat syntyneet 1900-luvun molemmin puolin? Tunnen ainakin yhden veljessarjan ja joitakin valokuviakin heistä joistakin on tallessa. Entä Jokipii? Jalasjärvellä on senniminen kylä, mutta sukunimenä heitä on ollut Teuvalla.
Hei
Männistöjä on vähän siellä ja täällä, joten vaatii tarkempia tietoja, että voi varmuudella suuntia oikeaan Männistöön niiden perusteella.
Jalasjärvellä on Etelä-Pohjanmaan vanhin Jokipii. Lisäksi Ylä-Satakunnankin puolelta löytyy Jokipii. Mitä tulee Teuvan Jokipiihin se on joka tapauksessa alkuperäisen kysyjän sukulaistalo, sillä se on samaa sukua kuin kysyjän esittämä Niemikin.
Molempien taustalla on Teuvan Tuokkolan vävyksi tullut Sifferi Kreinpoika Jurvan Niemestä. Sifferillä oli useampia avioituneita lapsia, niin poikia kuin tyttäriäkin, jotka asuttivat sitä seutua ja kun Tuokkolaan eivät kaikki mahtuneet, he perustivat uudistaloja. Teuvalla oli vielä 1700 -luvulla sen verran väljälti yhteismaata. Niinpä Jaakko Sifferinpoika Tuokkola perusti Teuvan Niemen saaden nähtävästi uudistalolleen isänsä synnyintalon nimen Jurvasta. Ehkä paikkakin oli nimeen istuva? - Siitä en ole selvillä.
Sukupolvi myöhemmin Tuokkolan silloinen isäntä, Sifferi nimeltään jälleen, Antinpoika patronyymiltään, sai vävyn erään renkimiehen Esa Esanpoika Kolppasen yhdestä pojasta Matista. Esa Kolppanen oli ollut talollisenakin Lohtajan Marinkaisella, josta oli kotoisin, mutta kierteli sitten renkinä Suupohjan eri pitäjien taloissa, Teuvallakin. Vävy Matti tuntuu olleen riuska mies, koskapa puuhakas Sifferi järjesteli hänelle uudistorpn paikan, joka sai nimekseen Jokipii. Asuttajien sukuyhteyttä ei siis muihin Jokipiiheihin ollut.
Tämä Jurvan Niemeen menevä suku on yksi laajimpia ja tehokkaimmin levittäytyneitä Etelä-Pohjanmaalla, ei vain Teuvalla ja Jurvassa, joten sikäli suureen sukuun kyselijämme kuuluu.
Kun silmään kysyjän muita nimiä, nousee sieltä ylitse muiden Teuvan Kauppila. Kysyjän juuret menevät vähintäänkin kolmea kautta näin pikasilmäisyllä tämän yhden Teuvan perustalon isäntänä 1600 -luvun lopulla vaikuttaneeseen Heikki Joosepinpoikaan. Ei ole allekirjoittanutkaan välttynyt saamasta juuriinsa Heikki Joosepinpoikaa ja hänen esi-isiään Teuvalla.
Myös Peura näyttää tuleva kahtakin kautta vastaan. Lisäksi kysyjän juuret menevät myös Jurvan Hiipakkaan, jonne hyvin monella menee, allekirjoittaneellakin.
Näitä sukuja on viime aikoina ahkerasti tutkittu ja Teuvalla on virinnyt usealla harrastajalla hyvää halua oppia tutkimaan sukua ja he ovat käyneet siellä kansalaisopistossa antoisia kursseja sitä varten. Lisäksi siellä vaikuttaa vireä Suupohjan sukututkijat -yhdistys, josta oli äskettäin esittely Sukuviesti -lehdessä.
Tietoa on kertynyt, mutta nähtävästikään nämä tutkijat, joille tätä tietoa on kertynyt, eivät näinä aikoina osallistu Forum -keskusteluihin.
Lisäksi kysyjän kannattaa tilata Eteläpohjalaiset Juuret -lehti, sillä hän voi, tuntiessaan nyt jo vähäsen enemmän omia juuriaan, ja jos kiinnostusta riittää omiin juuriin, huomata ko. julkaisun nettihakemiston otsikoista (selaamalla Sukujutut -Luhtasaaren portaalista) , että hänen esivanhempiinsa liittyviä tapahtumia on siellä käsitelty useammassa artikkelissa ja tullaan varmastikin jatkossakin käsittelemään.
terveisin Matti Lund
Hei! Tuo Männistö nimi on minulla vain Hulda Marialla kun hänet vihitään Jaakko Jaakonpoika Hangan kanssa 25.06.1905 Teuvalla kirkonkylän Jussilassa. Huldalla oli veli Karl Anders s.30.11.1878 Karijoki. Hänestä minulla ei ole enempää tietoa.Perhe muutti Karijoelta Teuvaan 17.02.1880.Heidän vanhin lapsensa Anni Maria meni naimisiin Lenni Sylvesteri Jokipiin kanssa 15.03.1936.
Tuosta Niemestä minulla on viimeisin tieto Jacob Sigfredsson s.22.04.1715 Teuva K.15.12.1785. Hänet oli vihitty Maria Josefsdotter Kauppilan s.24.04.1731 Teuva k.02.12.1806 Teuva, kanssa.
Täytyy lukea tuo Matin vastaus ( ISO KIITOS siitä) oikein kunnolla ja perehtyä siihen.
Olen lykännyt sen lehden tilaamista, mutta nyt taidan tehdä sen.
T:Tarja
Erkki Arontaus
21.12.07, 17:52
Männistö-nimet eivät ole tuttuja, joita tunnen Teuvalta, on varmaan joku muu sukuhaara. Matti Lundin mainitsema Sipi Kreonpoika kuuluu minunkin esi-isiini, samoin hänen poikansa Erik Sipinpoika Tuokkola, Jaakon veli. Erikin poika Heikki Erikinpoika teki uudistalon Luovankylään ja otti nimekseen Luopa. Tästä samasta haarasta on Teuvan kirkon piirtäjä ja rakentaja Niilo Luopa eli Nils Österman.
Joosef Kauppila kuuluu hänkin meidän esi-isiimme ja hänen tyttärensä Magdalena Joosefintytär, s. 12.8.1753, k. 18.11.1831 vihittiin Uppa-sukuun. Magdalena on kuitenkin Joosefin toisesta aviosta Anna Antintytär Saksan kanssa.
On totta, että teuvalaiset sukututkijat eivät liiku tällä foorumilla. Maineikkain heistä ei edes käytä tietokonetta. Parina vuotena siellä on pidetty sukututkimuskursseja, vetäjänä on ollut Marja-Leena Sairanen, joka kirjoittaa näilläkin foorumeilla.
Niemen tila on Teuvan isäntäluettelon mukaan ollut olemassa vuosina 1755-1774, isäntänä Jaakko.
Peura-kytkökset minun sukuuni liittyvät Heikki Matinpoika Laulajasta alkaen, hänen sanottiin olevan Laihialta. Ne liittyvät sitten Ristiluomaan. Fossi-nimikin on siinä mukana.
Markku Pihlajaniemi
21.12.07, 19:05
Heipä
Kun tuossa Erkki toi esiin Laulajan suvun liittyen Teuvan Peuraan, niin pitääpä kertoa, että olen kirjoittanut lehdessä Eteläpohjalaiset Juuret 4/2003 artikkelin Kurikan Miedonkylän Laulaja käräjäasiakirjojen valossa. Artikkeliin liittyy Tapio Piirron kokoama sukutaulu.
Laulajan isäntä 1688-1725 Heikki Antinpoika oli naimisissa Teuvan Peuran tyttären Valpuri Juhontyttären kanssa. Tämän pariskunnan poika Juho Heikinpoika isännöi sitten Peuraa 1720-luvulta lähtien.
Heissan! Pakko varmistaa etten mene ihan sekaisin asioissa.Oliko Sifferi(Sipi) Kreonpoika Jacob Sigredssonin s.22.04.1715 isä, sekä Erik Tuokkolan veli?
Monelle varmaan jo tuttu,mutta Googlettamalla löytyy Jari Viitalan kirjoittamaa -Hiipakka, Markku Martinpojan perhe. Sieltä löytyy mielenkiintoista luettavaa.
Rauhallista Joulua kaikille teille, jotka olette osallistuneet tähän viestiketjuun.
T:Tarja
Erkki Arontaus
23.12.07, 16:19
Hei.
Erik Sipinpoika Tuokkola, s. 1704, k. 27.2.1788, vihitty 7.11.1736 Susanna Simontytär Talson, s. 11712, k. 1784, kanssa. Erik on Sipi Kreonpojan, s. 1679, k. 1.9.1751, ja Vappu Simontytär Tuokkolan, s. 1680, k. 26.7.1768, poika. En tarkalleen tiedä montako lasta Sipi Kreonpojalla oli.
Tuokkolan sukuhaaraa on vielä lisää taaksepäin ja suku vaihtuu siellä Hakalaksi.
ametsapuro
27.12.07, 01:30
Minun lusikkani ei pyörähdä ainakaan toistaiseksi Ristiluomassa, mutta Frasa kolahti. Minulla on vahvistamaton tieto Ingred Simonsdr s. 1735 jonka isä on Simo Michelsson Frasa.
En ole päässyt selvittelyissäni niin pitkälle että voisin sanoa ovatko nämä Frasat sukua.
Nämä henkilöt johtavat Teuvan Heikkuriin.
-Anne
Erkki Arontaus
27.12.07, 16:17
Hei.
Kyselin teuvalaiselta sukulaispojaltani tästä Frasasta, mutta hän sanoi, ettei siitä vanhemmasta Frasasta juuri ole tietoja. Ei myöskään Frasasta Heikkurin suunnassa, vaikka minunkin sukutaulussani on mm. Yrjö Mikonpoika Heikkuri, s. 1686, k. 1766, mies, joka tietääkseni vietti puolet elämästään raastuvassa.
Heipä
Kun tuossa Erkki toi esiin Laulajan suvun liittyen Teuvan Peuraan, niin pitääpä kertoa, että olen kirjoittanut lehdessä Eteläpohjalaiset Juuret 4/2003 artikkelin Kurikan Miedonkylän Laulaja käräjäasiakirjojen valossa. Artikkeliin liittyy Tapio Piirron kokoama sukutaulu.
Laulajan isäntä 1688-1725 Heikki Antinpoika oli naimisissa Teuvan Peuran tyttären Valpuri Juhontyttären kanssa. Tämän pariskunnan poika Juho Heikinpoika isännöi sitten Peuraa 1720-luvulta lähtien.
Hei Markku, juttu oli hyvä! Onko tiedossasi tämän Juho Heikinpojan vaimon Liisa Iisakintyttären taustoja?
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.