PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sysilampi - Kuortane


Seppo R
31.08.10, 19:42
Agnetha Mattsdr. Sysilampi *6.10.1760 Kuortane †12.2.1837 Kuortane
Ketkä mahtoivat olla hänen vanhempansa?
Seppo R

marjatellervo
31.08.10, 20:22
Hiskin mukaan vanhemmat ovat Matts Thomasson ja Agneta Mattsdotter.

Hiskin mukaan Kuortaneella on kaksi samoihin aikoihin lapsia saavaa Matts Thomassonia, toinen Sysilammella ja toinen Tohnilassa, joilla on molemmilla Agneta-niminen vaimo. Tohnilan Agnetan patronyymi on johdonmukaisesti Ersdotter, mutta Sysilammen Agnetan nimenä on vaihtelevasti Mattsdotter ja Ersdotter.

Lasten syntymäaikojen perusteella kyseessä todella olisi kaksi melkein täyskaimapariskuntaa, rippikirja voisi varmistaa tilanteen ja lasten jakautuman.

Marja R

Seppo R
01.09.10, 08:01
Agneta Mattsdr mainitaan myös Hiskin haudatuissa Sysilammen vanhana emäntänä, joten hän näyttäisi olleen oikea henkilö. Joissakin tutkimuksissa mainitaan Agneta Ersdr Mikkilä Matts Thomasson Sysilammen puolisona, mikä tieto ilmeisesti on väärä. On mahdollista, että Sysilammella on tuona aikana ollut palvelusväessä pari Matts Thomasson ja Agneta Ersdr ja tästä sekaannus.
Kuortaneen rippikirjat alkavat vasta vuodesta 1804, jolloin Sysilammella oli isäntänä Matts Thomassonin poika Matts Mattsson.
Seppo R