PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ruotsalainen Arkiv Digital ilmainen viikonlopun ajan


kkylakos
26.08.10, 06:43
Örebon sukututkimuspäivien kunniaksi Arkiv Digital on ilmainen. Tiedotetekstinsä:

*Arkiv Digital gratis i helgen 27-29 augusti*
Nu till helgen (28-29 augusti) är det årets Släktforskardagar i Örebro. Arkiv Digital är huvudsponsor för dagarna och vi hoppas att det skall komma mycket folk till Conventum i Örebro. Vi har en del spännande saker att visa i vår monter och det kommer säkert att visas och säljas många andra spännande saker.

Tyvärr har alla inte möjlighet att besöka Örebro och för att erbjuda alla släktforskare något och för att "fira" årets Släktforskardagar så erbjuder Arkiv Digital gratis forskning i över 22,5 miljoner bilder från de svenska och Åländska arkiven.

*Hur gör jag för att forska gratis*
För att kunna forska gratis under 27-29 augusti så måste du gör ett par saker, men det är inget svårt. Följ nedanstående steg så kommer du säkert igång.

1) Om du inte är registrerad som medlem hos Arkiv Digital, så gör detta på: http://www.arkivdigital.se/users/register Om du tidigare har registrerat dig så finns dina uppgifter redan.

2) Installera ADOnLine2 version 1.3 från vår hemsida: http://www.arkivdigital.se/produkter/adonline/installation Klicka dig genom installationsprocessen och var "positiv" till de frågor som kommer upp.

3) När du har installerat så finns det en ikon på ditt skrivbord som heter ADOnLine2. Dubbelklicka på denna för att starta programmet.

4) Logga in med dina inloggningsuppgifter (E-post och Lösenord). Om du sedan tidigare har haft programmet så kan det hända att du har kryssat i automatisk inloggning och då kan det komma upp felmeddelanden om att du har skrivit in fel E-post eller lösenord. Klicka bort de felmeddelanden som kommer upp. Klicka på menyn Arkiv och sedan på Logga in. Nu får du upp inloggningsrutan igen och du kan fylla i dina inloggningsuppgifter.

5) När du har kommit in i programmet så ser du på vänster sida en lista med arkivbildare. Leta efter "din" församling i listan eller skriv in namnet direkt i sökfältet ovanför. Klicka på namnet i listan. Till höger ser du nu en lista med tillgängliga volymer i just den församlingen. Dubbelklicka på en volym för att öppna upp bilderna.

6) När du ser bilderna så bläddrar du i volymen genom att trycka på knapparna -5, -1, +1, +5 eller direktvalet mellan -1 och +1. Förstora och förminska bilden genom Zoom in och Zoom ut. När du har zoomat in i bilden så flyttar du dig i bilden genom att hålla ner vänster musknapp och flytta musen. Bilden följer då med.

På grund av det är Släktforskardagar och vi är alla engagerade i detta så kan vi tyvärr inte bemanna vår kundtjänst i helgen. Vi hoppas på överenseende med detta. Vi kommer att svara på mailen när vi har möjlighet.

*995:- för ett årsabonnemang*
Under Släktforskardagarna och veckorna innan och efter, vill vi fira dagarna med ett bra erbjudande på Arkiv Digital. Erbjudandet kan köpas 17/8 till 12/9 och gäller bara privatpersoner. Passa på att köp ett årsabonnemang på Arkiv Digital för endast 995:- (ordinarie pris är 1.195:- )

Om du vill köpa detta abonnemanget eller någon annan tidsperiod (1 månad för 135:-, 3 månader för 395:- eller 6 månader för 695:- ) så gå till vår hemsida http://www.arkivdigital.se (http://www.arkivdigital.se/) och logga in med dina inloggningsuppgifter (eller registrera dig om du inte redan är medlem). Lägg därefter abonnemanget i varukorgen och klicka dig vidare till betalningen.

Abonnemanget blir tillgängligt när vi har tagit emot din betalning.

Direkt när vi har bockat av din betalning får du ett E-post som talar om att abonnemanget nu är tillgängligt.

*Ett redan pågående abonnemang*
Även om du har ett pågående abonnemang så kan du självklart ta del av ovanstående erbjudande. Om du har ett pågående abonnemang och köper ett nytt så läggs det nya vilande. Den dagen ditt nuvarande abonnemang tar slut så kommer du att få en fråga om du vill aktivera (starta) ditt vilande abonnemang. När du gör detta så börjar dagarna på det att räknas. Du riskerar aldrig att betala för dubbla abonnemang.

Mer information om Släktforskardagarna i Örebro 2010 finns på: http://www.sfd2010.se (http://www.sfd2010.se/)

Vi ses i Örebro!
Arkiv Digital