PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Maria Bärfeldtin esipolvet


TapsaR
24.08.10, 19:06
Hei!
Esipolvistani löytyy Maria Bärfeldt, joka hiskin mukaan meni naimisiin Oulussa 23.11.1794 työmies Lars Larsson Ollilan kanssa. Pitkään olen ihmetellyt, mistä Maria on peräisin. Bärfeldtejä löytyy Oulun ja sen ympäristön kirkonkirjoista kun ottaa huomioon, että nimi on kirjoitetttu monella eri tavalla. Äskettäin skannatessani rippikirjoja sain jotakin ainakin minulle uutta selville Mariasta. Ohessa on liitteenä kaksi kuvaa Tyrnävän ja Kempeleen rippikirjoista (1780-1785), jotka paljastavat Marian sotilasisän (afsk? sold) Johanin ja äiti Carin Jaakontyttären perheen. Perhe muuttaa Tyrnävältä Kempeleelle ja sieltä Hailuotoon. Marian myöhempää historiaa on sitten nähtävissä Oulun rippikirjoissa.
Siis Marian isä on Johan Bärfeldt s.1743 ja äiti Carin Jacobsdotter s. 1.11.1745.


Mutta mistä ovat lähtöisin Marian vanhemmat? Tyrnävän rippikirjoissa on on pahassa paikassa aukko välillä 1740-1780, enkä ole löytänyt aukon takaa vihjeitä Bärfeldteistä.
Hailuodon hiskistä hakusanalla B*****t löytyy kolmannen liitteen mukainen kokonaisuus. Onko siinä sama ruotu kyseessä? Kun vähän laskeskelee ikiä, niin epäilyttää onko Tyrnävän Johan Hailuodon sotilasperheen lapsi. Jos Maria Jöranintyttären kuolinikä 92 pitää paikkansa, niin hän olisi synnyttänyt pojan 60-vuotiaana. Vuonna 1733 syntyneen tyttären Mariankin hän on synnyttänyt näiden tietojen mukaan 50-vuotiaana!
Erikoinen nainen, jos näin on. Ruotuun on ehkä sittenkin astunut joku muu vuonna 1743 syntynyt Johan. Olisiko ruodutustiedoista apua?


Tapio Rekilä